НОВИНИ

Варненци настояват за спешен ремонт на улица с опасен участък

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 01.07.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Варненци, които живеят на улица "Анна Феликсова", са недоволни от състоянието на част от настилката и тротоара. Те настояват проблемите да бъдат решени преди да са предизвикали по-сериозен инцидент. От Община Варна съобщиха, че в участъка предстои рехабилитация. Цялостен ремонт не се предвижда, тъй като тази част от улицата ще стане част от бъдещото разширение на булевард "Цар Освободител".

Улица "Анна Феликсова" започва във варненския квартал "Възраждане", но проблемният участък е на територията на район "Младост". Пред блок 23 например пътят е добре асфалтиран. При слизането към булевард "Цар Освободител" обаче участъкът се стеснява, а дупката на кръстовището трудно се избягва, защото улицата е двупосочна.

Загражденията са поставени преди три години, след инцидент с дете, разказват живеещи в района. Въпреки знака за стесняване на пътя, в тях постоянно се удрят автомобили. А от стълбовете на уличното осветление в най-тясната част на пешеходната част стърчат и кабели.

От Община Варна съобщиха, че има проект от 2017 г. за отчуждаване на част от имотите, за да се разшири участъкът.

"Собствениците на имотите там обжалваха заповедите и съдът ги отмени, тъй като в този участък на улица "Анна Феликсова" представлява част от бъдещо разширение на булевард "Цар Освободител" и това беше основният мотив на съда, тъй като отчуждаваме за друго мероприятие, а не за "Цар Освободител", заяви Петко Бойновски, директор Дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности".

Затова до средата на юли ще бъдат извършени частични ремонти на съществуващите проблеми по улицата.

"Ще възстановим и огражденията, за да осигурим нормалната пропускливост на пешеходците", каза още Петко Бойновски.

За подобни дейности, както и за стърчащите кабели, гражданите трябва да се обръщат към районната администрация, която да уведоми съответните фирми, отговарящи за ремонтите, напомни Петко Бойновски.

Цялостна промяна в района ще има след разширението на булевард "Цар Освободител", срокът за това зависи от финансирането и проектирането на дейностите.

Автор: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нашествие на калинки във Варна
Нашествие на калинки във Варна
Зачестяват пътните нарушения на чуждестранните шофьори в Русе
Зачестяват пътните нарушения на чуждестранните шофьори в Русе