НОВИНИ

Васил Божков е предал сигнала си към Европейската комисия

васил божков предал сигнала европейската комисия
bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 10.06.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, който продължава да се укрива в Дубай, съобщи чрез нова публикация във Фейсбук, че освен на българската прокуратура е предал сигнала си за рекет, злоупотреба с власт и изнудване и към Европейската комисия.

"Миналата седмица сигналът ми за рекет, злоупотреба с власт и изнудване е предаден и на българската Прокуратура, която бездейства. Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства", пише Божков.

"Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване", съобщава още Божков.

В заключение той казва, че ще предостави доказателства, записи и свидетелски показания по случая на компетентните институции.

"Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата", казва Божков.

По-рано днес пак във Фейсбук Васил Божков анонсира, че утре ще предложи идеи за нов политически проект на България.

Той пусна и скрийншот на разговор, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. В скриншота бизнесменът пише, че Мая Манолова идвала при него за поддръжка, но той й е отказал такава.

В началото на днешното правителствено заседание премиерът отговори, че телефонът му няма кирилица и няма как да пуска CMC-и на кирилица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха "Монката", син на дилър от 90-те. Открита е много дрога
Арестуваха "Монката", син на дилър от 90-те. Открита е много дрога
Осуетиха опит на затворник да залее бившата си приятелка с киселина
Осуетиха опит на затворник да залее бившата си приятелка с киселина