НОВИНИ

Вече нищо не спира Новак Джокович да участва на US Open

вече нищо спира новак джокович участва open
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:58, 30.03.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на световния тенис Новак Джокович ще може да вземе участие на турнира от Големия шлем - Ю Ес Оупън. След две години, в които сърбинът не можеше да участва на турнири в САЩ заради липса на ваксина срещу COVID-19, той отново има правото да влиза на територията на страната. Последният мач на Ноле в Америка бе именно в Ню Йорк през 2021 година - финалът, загубен от Даниил Медведев.

Сенатът на САЩ окончателно гласува за премахване на ограчиненията срещу коронавируса, в които влизаше и правилото неваксинирани външни лица да не влизат на територията на страната. Заради това правило Ноле не успя да вземе участие в миналогодишния Ю Ес Оупън и изпусна още куп големи надпревари, включително и тазгодишните Мастърс турнири в Индиън Уелс и Маями.

В сряда Сенатът гласува и прие законопроект за прекратяване на извънредното положение за COVID-19, който се очаква да бъде подписан от президента Джо Байдън. Така Джокович ще може да се включи в надпреварата за Откритото първенство на САЩ, която започва на 28 август и продължава до 10 септември.

В последните седмици имаше множество призиви Джокович да бъде допуснат до участие на турнирите в Индиън Уелс и Маями, но това така и не се случи. Дори губернаторът на Флорида призова Джо Байдън да направи изключение за Джокович, но не последва никаква реакция от президента на САЩ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписан е договорът за доставката на медицинските хеликоптери
Подписан е договорът за доставката на медицинските хеликоптери
Белгийските власти не са искали информация от МВР за задържания българин
Белгийските власти не са искали информация от МВР за задържания българин