Великобритания въведе задължителна 14-дневна карантина за пристигащите от Испания

от БНТ , Източник: БГНЕС
08:52, 26.07.2020
Чете се за: 00:43 мин.
По света
великобритания въведе задължителна дневна карантина пристигащите испания

Властите на Обединеното кралство въведоха задължителна двуседмична карантина за всички пристигащи от Испания. Това се посочва в изявление, публикувано в събота от Министерството на транспорта на Обединеното кралство.

„Гражданите, които се връщат от Испания, включително от испанските острови, от полунощ днес, 25 юли 2020 г., ще трябва да се самоизолират за две седмици, а Испания е изключена от списъка на държавите, с които са организирани въздушни коридори “, се казва в съобщението. Причината за този ход е „значителна промяна през изминалата седмица“ в броя на заразените в Испания, която е една от най-популярните летни дестинации за британците, и в резултат на това намерението на Лондон да „ограничи всяко възможното разпространение на вируса във Великобритания“.

В тази връзка британското външно министерство не препоръчва пътуване до Испания, освен в случаите, когато това е абсолютно необходимо. На практика тази препоръка не забранява пътуването до Испания, но усложнява например сключването на застраховка за пътуване в чужбина.

Испанското правителство смята, че ситуацията с разпространението на новия коронавирус в страната е под контрол, съобщи от своя страна пресслужбата на испанското външно министерство, коментирайки решението на Обединеното кралство да въведе отново двуседмична карантина за пристигащи от Испания.

"Испанското правителство смята, че ситуацията е под контрол", заяви министерството. "Испания е сигурна страна. "Ние уважаваме решенията на Великобритания, с чиито власти контактуваме.“, допълват от министерството.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Япония създадоха разтворими в морска вода пластмасови пликове
В Япония създадоха разтворими в морска вода пластмасови пликове
ТИР удари лек автомобил край Разлог, загина 54-годишен мъж
ТИР удари лек автомобил край Разлог, загина 54-годишен мъж