НОВИНИ

Ветровито, но по-топло във вторник

ветровито топло вторник
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 05.05.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Днес денят започва с минимални температури в повечето райони между 6° и 11°, малко по-високи по Черноморието – между 11° и 13°.

Ще има променлива облачност, по-значителна в Източна България, където ще продължи да превалява, но и там до края на деня валежите ще спрат. Максималните температури ще се повишат, в сравнение с вчера, и ще са между 19° и 24°, по Черноморието - от 17° до 20°. И днес ще остане ветровито, с умерен северозападен вятър.



Ветровито ще остане и в планините с умерен, по билата и върховете – силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превалява дъжд, по високите части - сняг. Максималните температури в курортите ще са между 6° и 13°, а по най-високите върхове - около 1°.

В сряда отново се очаква да вали почти в цялата страна, а границата между сняг и дъжд в планините ще се спусне до около 1200 метра надморска височина. Ще духа силен северозападен вятър, а максималните температури отново ще се понижат. Ще продължи да вали и в четвъртък, но вече на по-малко места и по-слабо, а в петък – само в Източна България. В събота вероятността за валежи е малка. След рязкото понижение в сряда, от четвъртък максималните температури ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставиха под карантина квартал в Ямбол заради голям брой заразени
Поставиха под карантина квартал в Ямбол заради голям брой заразени
Увеличен брой на заразени с COVID- 19 затвори квартал в Ямбол
Увеличен брой на заразени с COVID- 19 затвори квартал в Ямбол