НОВИНИ

ВК Марица гостува на третия най-добър отбор в света в Шампионската лига

Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига днес на третия най-добър отбор в света – турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул)
Снимка: фейсбук страница на ВК Марица Пд
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 18.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига днес на третия най-добър отбор в света – турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул). Маричанки ще изиграят четвъртия си мач в груповата фаза на Шампионска лига, а двубоят започва в 19:00 ч. в зала "Бурхан Фелек" в Истанбул.

Волейболистките проведоха последната си тренировка преди двубоя. Заниманието се състоя в зала "Бурхан Фелек", в която ще играят тази вечер.

Туркините са бронзови медалистки от Световното клубно първенство, което се проведе през месец декември. В последния си мач преди двубоя с туркините, маричанки загубиха у дома от румънския КСМ Търговище (Търговище) с 0:3 гейма в третата си среща от групите на Шампионската лига.

Еджзаджъбашъ се справи с 3:0 като домакин на Фенербахче Опет (Истанбул) в едно от дербитата във волейболния елит в Турция. В последния си мач от Шампионска лига туркините победиха полския Група Азоти Хемик (Полице) с 3:1 гейма у дома.

Жълто-сините участват в Шампионска лига, след като спечелиха за осми пореден път шампионската титла в България, а турският гранд завърши трети през изминалия сезон в Султанската лига. Двата отбора се срещнаха и през сезон 2016-2017 тогава двата отбора играха в третия кръг на Шампионска лига. Турският гранд записа две победи и се класира за следващата фаза. Любопитно е, че в зала Бурхан Фелек ще се играе днес и още един мач от Шампионска лига. Преди двубоя между Еджзаджъбашъ и Марица, от 16:30 ще играят Фенербахче Опет срещу Алианц МТФ (Щутгарт). Във турския гранд от миналата седмица играе бившата волейболистка на Марица Христина Вучкова.

Марица играе за четвърти път в групите на Шампионската лига срещу турски тим. Това ще бъдe мач номер 56 за Марица в европейските клубни турнири.

Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов даде интервю пред клубния сайт на пловдивчанки ден преди гостуването. Младият специалист заяви, че неговият отбор няма от какво да се притеснява и единствено може да спечели от мача срещу туркините.

"Надявам се да покажем по-добра игра от двубоя с КСМ Търговище. Надявам се да покажем хубав волейбол и това да бъде като подготовка за нас за финалите за Купа България. Със сигурност, когато срещу теб стои много силен отбор няма от какво да се притесняваш. От такива мачове можем само да спечелим. Фокусът е върху нашата игра и да покажем по-добър волейбол, който не успяхме да покажем преди седмица, но сега имаме втори шанс да покажем по-високо ниво", сподели Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Враца обяви частично бедствено положение заради силния вятър
Враца обяви частично бедствено положение заради силния вятър
Кикбоксът направи крачка към включване в олимипйската програма на ЛОИ в Лос Анжелис 2028 г.
Кикбоксът направи крачка към включване в олимипйската програма на ЛОИ в Лос Анжелис 2028 г.