ВМРО: Приемаме датата на изборите, но не и промени в Изборния кодекс

от БНТ
18:26, 14.01.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
вмро приемаме датата изборите промени изборния кодекс
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината (бета)

ВМРО приема датата 4 април 2021 г., определена от президента за ден на изборите за народни представители. Този акт е негово конституционно правомощие. Това заявяват от партията - коалиционен партньор в официална позиция до медиите.

"ВМРО не приема обаче опитите за радикална промяна на изборното законодателство. Идеята за гласуване по пощата, както многократно сме заявявали, създава огромна заплаха за изкривяване на изборните резултати под натиска на една чужда държава – Турция.

Това би дало възможност на неосманиста Ердоган, който многократно е заявявал сърдечните си претенции към части от българската държава, да организира изпращането на гласове дори от починали преди десетилетия български граждани. Дали от Турция ще дойдат 100-200 или 300 хиляди гласа ще решава само той. За кого – вече разбрахме – новите му стари фаворити ДПС", допълват от ВМРО.

ГЕРБ: Датата 4 април е приемлива. Няма да внесем промени в Изборния кодекс

Според тях, вмешателството на чужда държава на избори в България е изключителна заплаха за националната ни сигурност.

ВМРО – Българско национално движение изразява надежда предложението на президента за гласуване по пощата да не е обмислен план за формиране на мнозинство ДПС-БСП в следващия мандат. Още повече, че такива промени на Изборния кодекс трябва да се правят след внимателен анализ и сериозно публично обсъждане, за което няма време, се казва още в съобщението.

Потвърждаваме принципната си позиция, че не бива да се прави промяна в Изборния кодекс в последния момент, завършват от ВМРО.

Атанас Зафиров: БСП е готова за датата 4 април

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Окончателно: 20 години затвор за бившата президентка на Южна Корея
Окончателно: 20 години затвор за бившата президентка на Южна Корея
Изслушаха ресорни министри за ситуацията след наводненията (ОБЗОР)
Изслушаха ресорни министри за ситуацията след наводненията (ОБЗОР)