НОВИНИ

Задържаха единия от обирджиите на пощата в Катуница

задържаха единия обирджиите пощата катуница
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 08.02.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Задържаха единия от обирджиите на пощата в пловдивското село Катуница. Наш екип успя да заснеме ареста. Крадецът е стар познайник на полицията, но има дребни провинения. Последно е откраднал телевизор в пенсионерски клуб. Върнал го е след като му показали записите от камерите.

Катуница продължава да бъде блокирана от полиция, защото се търси негов съучастник. Не се знае кой от двамата е нахлул въоръжен в пощата и е откраднал над 3000 лв.

Грабежът е станал по обяд, когато на работа е била само една служителка. Колежката й през това време е разнасяла пощата. Маскираният мъж е имал газов пистолет и е стрелял веднъж. От полицията съобщиха, че няма пострадали хора. Вторият извършител продължава да се издирва.

"Задържаха го 4-ма полицаи. Мъжът се казва Васко. Нормален човек е, даже ми е работил", разказва Георги Толев от с. Катуница.

" Задържаното лице е местен човек. Предполага се, че не е бил сам. Имало е хора в пощата, те са стресирани. Стрелял е в краката на хората, които са били в предверието на пощата. До стрелбата се е стигнало, защото служителката е отказала да даде парите", заяви кметът на с Катуница Красимир Юруков.

От "Български пощи" съобщиха, че след като приключат огледите ще бъде направена ревизия и пенсиите на хората ще бъдат изплатени.

репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Добрев: Продаденият на борсата газ е в големи количества, това поражда съмнение
Делян Добрев: Продаденият на борсата газ е в големи количества, това поражда съмнение
Работата по стадион „Христо Ботев“ ще продължи
Работата по стадион „Христо Ботев“ ще продължи