НОВИНИ

Задочен сблъсък между Тръмп и Харис на благотворително събитие

Ния Прелджич
от Ния Прелджич
16:19, 18.10.2024
Чете се за: 03:42 мин.
САЩ
звездна подкрепа знаменитостите застанаха камала харис доналд тръмп
Снимка:
Слушай новината

Благотворително католическо събитие в разгара на предизборната кампания в САЩ стана трибуна за шегите на кандидата за президент Доналд Тръмп. Той използва отсъствието на опонента му Камала Харис, за да й се подиграе и многократно да обърка името й. Изказванията на бившия президент бяха осъдени остро, но предизвикаха смях и аплодисменти в залата.

Тазгодишната благотворителна вечеря за кандидат-президенти и нюйоркския елит стана сензация. Харис не присъства на церемонията заради митинг в щата Уисконсин. Тя наруши традиция, датираща от десетилетия. Вместо това, вицепрезидентът изпрати запис с нейна реч под формата на скеч. ...

"Мери Катрин:Притеснява ли те, че онзи Тръмп те обижда през цялото време? Защото това наистина притеснява моите приятели и мен.

Камала Харис: О, Мери Катрин, много е важно да запомниш. Никога не трябва да позволяваш на никого да ти казва коя си. Ти им казвай коя си.

Мери Катрин: "Хейтърите ще мразят, мразят, мразят. Отърси се.

Камала Харис: Отърси се", каза вицепрезидентът Камала Харис и актрисата Моли Шанън в ролята на католическа ученичка Мери Катрин.

„Това е правило. Трябва да отидеш на вечерята. Трябва да го направиш, иначе в противен случай, ще ти се случат лоши неща оттук. Не можеш да направиш това, което току-що видях на този екран. Опонентът ми явно се чувства така, сякаш тя не трябва да бъде тук, което е дълбоко неуважение към събитието и по-специално към нашата голяма католическа общност, голямо неуважение", каза кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп.

Харис е първият кандидат-президент демократ, който пропуска събитието от десетилетия. Освен традиция, вечерята е начин да се достигне до католическите гласоподаватели, които са голяма част от избирателите в САЩ.

"Ако демократите не искат някой, който да бъде с нас тази вечер, просто да бяха пратили Джо Байдън",...."Не харесвах много Байдън, а сега го харесвам доста. Тя е много по-лоша от него, всъщност, той беше много по-добър кандидат от нея. Когато се надяваме да спечелим, да се отървем от нея, много я харесвам, но в момента не мога да я понасям", каза Доналд Тръмп.

Според проучване, публикувано тази седмица, Тръмп води с 5 процента пред Харис сред католическите гласоподаватели в щати като Мичиган и Пенсилвания.

Събитието събира кандидатите за президентския пост в САЩ още от 1960 година. Тогава Ричърд Никсън и Джон Ф. Кенеди се появяват заедно и оттогава до наши дни традицията е нарушена само веднъж през 1992 от тогавашния президент Бил Клинтън и неговия опонент Боб Доул.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди президентските избори в Молдова: Ще има ли балотаж и ще се осуети ли референдумът за влизане в ЕС?
Преди президентските избори в Молдова: Ще има ли балотаж и ще се осуети ли референдумът за влизане в ЕС?