НОВИНИ

Зверев и Кириос с нови победи в Мелбърн

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
15:19, 10.02.2021
Чете се за: 00:58 мин.
Тенис
зверев кириос победи мелбърн

Полуфиналистът от миналия сезон Александър Зверев (Германия) и любимецът на домакините Ник Кириос се класираха за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 6 Зверев победи квалификанта Максим Креси (САЩ) със 7:5, 6:4, 6:3 след малко повече от два часа.
Германецът не допусна пробив в срещата и направи едва 11 непредизвикани грешки срещу 30 на съперника.

Креси, който беше много агресивен при собствен сервис, излезе 100 пъти на мрежата в срещата, спечелвайки 59 точки, но по един брейк във всеки сет за Зверев се оказа достатъчен.

Представителят на домакините Ник Кириос отрази два мачбола и стигна до знаменит обрат срещу 32-ия поставен Юго Юмбер (Франция) с 5:7, 6:4, 3:6, 7:6(2), 6:4 след три часа и половина на корта.

Юмбер сервираше за мача при 5:4 в четвъртия сет и стигна до две възможности за крайната победа, но с мощната подкрепа от трибуните Кириос ги спаси, а в последствие спечели категорично тайбрека, за да изравни.

Австралиецът, който се завърна в игра в началото на февруари след около 11 месеца пауза заради пандемията от коронавирус, проби за 2:1 гейма в петата част и запази аванса си до края.

"Публиката беше страхотна. Това беше един от най-лудите мачове, които съм играл. Не исках да загубя, особено заради подкрепата, която получих. Той е страхотен играч, един от най.-прегресиращите през миналата година и се видя защо. Може да играе невероятен тенис. Аз не съм играл доста време, но пък имам повече опит на тази сцена. Затова исках да го накарам да играе повече и повече", коментира Кириос.

В третия кръг той ще срещне миналогодишния финалист и шампион от Откритото първенство на САЩ Доминик Тийм (Австрия), трети поставен в основната схема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брюксел разкритикува спирането на унгарска радиостанция
Брюксел разкритикува спирането на унгарска радиостанция
Разкриха "ферма" за криптовалута в бивше ТКЗС в Чирпан
Разкриха "ферма" за криптовалута в бивше ТКЗС в Чирпан