НОВИНИ

12 хиляди пожарникари в борбата с пламъците в Калифорния

12 хиляди пожарникари и техника в борба срещу 17 големи горски пожара. В битката с пламъците в Калифорния има поне шест човешки жертви. Точният брой на пострадалите е трудно да се определи. Седем души са в неизвестност.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
19:14, 30.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

"Имате 15 минути, за да напуснете къщата си" - с тези думи шерифите обикаляли призори къщите в застрашените от горските пожари райони в южната част на Калифорния. Незабавното изтегляне на населението от тези зони било не просто превенция, а на оцеляване. Броени минути след напускането на хората, пламъците обхващали домовете им, разказват свидетели.

Най-големият от пожарите е изпепелил 36 хиляди хектара през последните дни. За този период са унищожени над 500 сгради. В окръг Шаста са евакуирани 38 хиляди души. Все още има хора в неизвестност. Пламъците продължават да поглъщат горски масиви и в парка Сан Бернардино на 150 километра от Лос Анджелис. Огънят там застрашава близо пет хиляди сгради. Поривите на вятъра и сушата усложняват работата на пожарникарите. Две от жертвите на стихията са огнеборци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едноседмична адвокатска стачка в Сърбия
Едноседмична адвокатска стачка в Сърбия
Македонският парламент насрочи референдум за името на 30 септември
Македонският парламент насрочи референдум за името на 30 септември