НОВИНИ

Задържаха 17 души заради обира на Ким Кардашиян, най-възрастният е на 72 г.

17 души бяха арестувани днес във Франция за зрелищния обир на риалити звездата Ким Кардашиян през октомври в Париж. Сред тях има три жени и хора над петдесетте, дори 72-годишен мъж. Най-младият арестутван е на 23 години. Задържането може да продължи до 96 часа. Предстои на Кардашиян да бъде предложено разпознаване на заподозрените чрез видеовръзка със САЩ.

Невена Бонева
от Невена Бонева
15:17, 09.01.2017
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Арестите са извършени рано тази сутрин с координирана операция в Париж и още няколко района на Франция. Полицията е стигнала до престъпниците чрез следи от ДНК, оставена на местопрестъплението.

Крадците с маски и полицейски униформи нахлуха в луксозната хотелска резиденция, където се бе настанила Ким Кардашиян в нощта срещу 3 октомври. По това време тя е била без охранител. Заплашват я с пистолет и отмъкват бижута за 9 милиона евро. Бягат пеша и с велосипеди и изпускат на улицата едно диамантено колие. Може би това е фаталната им грешка.

ДНК следата води полицията до стар познайник от подземния свят. С наблюдение и следене разплитат цялата мрежа - от извършителите, до помагачи и пласьори на плячката. Ким Кардашиян, съпруга на рапъра Кание Уест, след обира напусна бързо Париж, шокирана, но невредима, а популярността й в социалните мрежи скочи.

Пострада обаче репутацията на Париж като туристически град. Днес агенциите припомнят и как месец след случая две възрастни туристи от Катар се разделиха с пет милиона евро на път от летището към града, след като крадци спряха бентлито им на шосето и задигнаха багажа им.

В схемата на обира на американската риалити звезда са замесени доста стари клиенти на криминалната полиция.

От години набезите срещу банки не са на мода заради все по-непробиваемата охраната и бандитите се преориентиран към удари също със сложна подготовка, но пък сигурен резултат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студът скова Европа и взе жертви
Студът скова Европа и взе жертви
Пожар горя в жилищна сграда в центъра на София
Пожар горя в жилищна сграда в центъра на София