НОВИНИ

Заловиха 19 тона спирт, деклариран като обезмаслител

Над 19 000 л. спирт иззеха митнически служители в района на Дунав мост II при Видин, съобщиха от митниците.Вечерта на 31 март в района на ГКПП Видин е спрян за проверка излизащ от страната товарен автомобил, превозващ професионален препарат за почистване на под от България за Холандия, според описаното в транспортните документи. Митническите служители извършват щателна проверка на 22-та палета с 88 бр. пластмасови бидони – всеки с вместимост 220 литра, и установяват, че прозрачната течност, описана като професионален обезмаслител - препарат за почистване, силно мирише на спирт. При тест с денситометър митническите служители установяват, че уредът отчита 96.6 алкохолни градуса на течността в бидоните, т.е. по характеристики е етилов алкохол. Общото количество от 19 360 литра прозрачна течност с мирис на спирт е иззета на основание нарушение на чл. 126, ал. 1 от ЗАДС.

заловиха тона спирт деклариран обезмаслител
bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 02.04.2019
Чете се за: 00:20 мин.

Вечерта на 31 март в района на ГКПП Видин е спрян за проверка излизащ от страната товарен автомобил, превозващ професионален препарат за почистване на под. Камионът по документи пътувал за Холандия, а товарът е деклариран като почистващо средство.

Митническите служители извършват проверка на 22-та палета с 88 пластмасови бидона с вместимост по 220 литра. Те установяват, че прозрачната течност, описана като професионален обезмаслител - препарат за почистване, силно мирише на спирт.

При тест с денситометър митническите служители установяват, че уредът отчита 96.6 алкохолни градуса на течността в бидоните, т.е. по характеристики е етилов алкохол.

19 360 литра прозрачна течност с мирис на спирт е иззета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сложиха охрана на шефа на КПКОНПИ
Сложиха охрана на шефа на КПКОНПИ
20 незаконни постройки бяха съборени в пловдивската Шекер махала
20 незаконни постройки бяха съборени в пловдивската "Шекер махала"