НОВИНИ

20 души са арестувани в Черна гора по подозрение за терористични акции

Директорът на черногорската полиция Славко Стоянович потвърди днес, че през нощта са били задържани 20 сръбски граждани и се издирва още един по подозрение в участие в престъпна организация и тероризъм, предаде Танюг.

bnt avatar logo
от БТА
13:29, 16.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
По света
души арестувани черна гора подозрение терористични акции

Полицията подозира, че те са влезли в Черна гора с намерението да извършат въоръжени нападения срещу черногорски институции и представители на полицията и държавните органи, без да се изключва и възможността за нападение над държавни лидери.

Стоянович издаде писмено съобщение за арестите, след като в черногорските медии се появиха неофициални информации за подготвяни терористични нападения по време на днешните парламентарни избори в Черна гора. Телевизия ПинкМ съобщи по-рано, че черногорските власти са арестували снощи 16 души по подозрение, че са планирали терористични акции, въоръжени сблъсъци и дори убийства по време на днешните парламентарни избори.

Според ПинкМ начело на групата, която била внесла в Черна гора голямо количество оръжие и експлозиви, бил бившият шеф на сръбската жандармерия Братислав Бата Дикич. Сръбският премиер Александър Вучич каза за Танюг, че няма никаква информация за ареста на групата сърби в Черна гора, като оцени, че е "странен" денят, в който тези арести са извършени. Той заяви, че ще направи повече коментари утре, когато свършат изборите в Черна гора, за да не повлияе по някакъв начин върху тях.

Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович от своя страна съобщи, че сръбската полиция не е участвала по никакъв начин в ареста на Дикич и че чака официална информация от черногорските власти, ако новината за ареста на бившия шеф на жандармерията е вярна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експлозия по време на полицейска операция в Югоизточна Турция
Експлозия по време на полицейска операция в Югоизточна Турция
Най-големият пътнически самолет в света каца в София
Най-големият пътнически самолет в света каца в София