НОВИНИ

20-годишната Стефани Линева е загиналата българка в САЩ

Полицията в Бинхамптън, щата Ню Йорк, издирва свидетели на инцидента, при който е загинала 20-годишната българка Стефани Линева. По тялото й е имало сериозни наранявания, от които полицията съди, че вероятно е била ударена от автомобил, чийто шофьор е избягал. Стефани, чието семейство живее в Куинс, е била студентка по медицина в Университета Бинхамптън. През 2014 г. тя е участвала в конкурса Miss Bulgaria USA.

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 05.12.2016
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Тялото на Стефани е било открита в 2.05 часа в събота до бетонна медиана на пътя 434 в университетското градче. Пристигналият медицински екип е констатирал смъртта.

Стефани е била студентка по медицина в Университета Бинхамптън със стипендия за тенис. Майка й е популярната в българска общност в Ню Йорк детска лекарка Даниела Атанасова. Семейството е от Русе.

През 2014 г. Стефани е участвала в конкурса Miss Bulgaria USA.

;

В сайта на университета днес написаха:

"С дълбока тъга ви съобщаваме за смъртта на студентката Стефани Линева. Това беше първият семестър на Стефани в университетското градче. Тя се премести от Университета Аделфи и беше част от нашия отбор по тенис. Почти невъзможно е да си представим загубата на толкова млад и талантлив човек и това ще има своето отражение върху цялата ни общност. Ще ни липсва духа на Стефани, нейната страст и отношение към всички, които я познаваха."

Според сайта BG VOICE полицията работи и по версия за убийство. Според съдебните лекари смъртта е настъпила в резултат на много силен удар от автомобил. Но сега ще се изяснява дали това е станало на мястото, където е открито тялото или другаде, а след това трупът е захвърлен на магистралата. Към това сочи фактът, че телефонът на Стефани е открит на няколко пресечки от мястото на трагедията.

Към 1:51 приятелка на Стефани получава SMS от нея, в който тя пише, че се чувства страхотно, излиза да се поразходи и да си купи сладолед. В района, в който е намерено тялото няма магазини или заведения, до които човек може да се разходи. Приятелите казват, че SMS-ът бил написан в различен стил от този на Стефани. Семейството подозира, че това съобщение е изпратено от човека, извършил престъплението в опит да заблуди полицията, пишат още от BG VOICE.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сградата на АГ-болница във Варна се нуждае от ремонт
Сградата на АГ-болница във Варна се нуждае от ремонт
В Бургас 6 декември ще е неучебен, а в градския транспорт ще се пътува без пари
В Бургас 6 декември ще е неучебен, а в градския транспорт ще се пътува без пари