НОВИНИ

4 години затвор за бившия шеф на БДЖ Олег Петков

Софийският градски съд е осъдил на четири години лишаване от свобода Олег Петков, бивш изпълнителен директор на БДЖ, съобщиха от пресцентъра на Градската прокуратура. Петков е лишен от право да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество за пет години.

bnt avatar logo
от БТА
15:34, 14.02.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

По същия обвинителен акт, друг бивш изпълнителен директор на БДЖ Христо Монов е получил условна присъда от три години с пет години изпитателен срок. Той също е лишен от право четири години да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество.

Олег Петков е бил обвинен в това, че за периода 4 октомври 2006 г. до 11 февруари 2008 г., в качеството си на изпълнителен директор на БДЖ, умишлено е нанесъл вреди на дружеството в размер на 1 361 062 лв. Обвинението за Христо Монов, който беше изпълнителен директор на БДЖ след Петков, е за нанесени щети в размер на 201 111 лв.

;

Нанесените на БДЖ вреди са свързани с извършване на транспортни разходи за доставка на вагони по два договора за обществена поръчка, в нарушение на условията по обявената обществена поръчка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ема Стоун и Андрю Гарфийлд подхраниха мълвата, че отново са двойка
Ема Стоун и Андрю Гарфийлд подхраниха мълвата, че отново са двойка
Арестуваха двойник на Хитлер в Австрия
Арестуваха двойник на Хитлер в Австрия