НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Яйцето на Фаберже ще празнува един век.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:23, 07.03.2015
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Яйцето на Фаберже ще празнува един век. По този случай направиха юбилейно яйце, инкрустирано със 139 бели перли и 3 300 диаманта и други скъпоценни камъни.

Дали апокалипсисът е събитие, което се случва само в съзнанието на хората, пита художникът с интересен псевдоним Воин де воин. И дали не сме пропуснали да припознаем събитието? В пловдивската галерия Сариев ни насочва към капаните на правителства, технологии и природни вмешателства.

Киното ще ни владее още повече до края на март. 19-тото издание на Международния "София Филм Фест" потегли с над 200 ленти с любопитна история. Сред гвоздеите на програмата е секцията "Големите майстори". Точно там ще видим и филмите, завладели напоследък зрители и критика. Без конкуренция на екрана ще се появят Оскаровата избраница за годината Джулиан Мур с "Все още Алис", номинираната Марион Котийар с "Два дни и една нощ" на братя Дарден. Най-новият филм на кинолегендата Джон Бурман "За короната и страната", "1001 грама" на Бент Хамер допълват фестивалните съкровища.

Филмът "Омбре" на Захари Паунов ще ни Представя в Балканския конкурс. От актьорския си дебют там музикантът Калин Вельов черпи вдъхновение.

Във филма той е лошият. Неговият герой Брадясалия води към драматичния финал на филма. В песента "Обречен" обаче главната емоция е подчинена на Ангел - героя на Валери Йорданов, който скита и търси своя свят. Барабаните са част от предишната му реалност, така че имат централно място и в музикалната история, режисирана от Силвана Иванова - Зибо и Георги Шишманов, с камерата на Николай Стоянчов. "Омбре" и "Обречен" потеглят на всички екрани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедствено положение в община Ардино
Бедствено положение в община Ардино
Лекари: над 70% от седемгодишните у нас са с поне един кариес
Лекари: над 70% от седемгодишните у нас са с поне един кариес