НОВИНИ

Цветан Цветанов: Проблеми има, въпросът е да се правят реални политики

Министър Цветан Цветанов обясни в студиото на "Панорама", че още при създаването на 41-то Народно събрание, при изготвянето на правилника за дейността на НС и съответните комисии, "управляващите и ПП ГЕРБ, заложи на паритетния принцип, на ротационния принцип и неучастие в ръководството както на Комисията за ДАНС, така и за подкомисията за СРС-та, да участват в нейното управление представители от парламентарното мнозинство". Според министъра точно това дава пълна гаранция за конструктивен диалог в тези комисии.

цветан цветанов проблеми въпросът правят реални политики
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 04.02.2011
Чете се за: 12:33 мин.
У нас

Министър Цветан Цветанов обясни в студиото на "Панорама", че още при създаването на 41-то Народно събрание, при изготвянето на правилника за дейността на НС и съответните комисии, "управляващите и ПП ГЕРБ, заложи на паритетния принцип, на ротационния принцип и неучастие в ръководството както на Комисията за ДАНС, така и за подкомисията за СРС-та, да участват в нейното управление представители от парламентарното мнозинство". Според министъра точно това дава пълна гаранция за конструктивен диалог в тези комисии.

Проблеми има, но въпросът е да се правят реални политики. Така Цветанов коментира скандалите със СРС-тата. Той обясни, че съгласно българското законодателство министърът на вътрешните работи слага своя подпис на всяка една заповед за подслушване със специални разузнавателни средства. По повод подслушването на Ваньо Танов, той каза, че има различни мнения, но не и конфликти, които да направят съвместната работа между МВР и митниците невъзможна.

Пълен текст на разговора

Водещ Бойко Василев:

Г-н вицепремиер, добър вечер.

Цветан Цветанов:

Добър вечер.

Водещ:

Нередности и хаос в подслушванията. Признавате ли тази работа?

Цв. Цветанов:

Не знам откъде вадите това заключение.

Водещ:

От подкомисията в Народното събрание и отчасти от това, което казва главният прокурор.

Цв. Цветанов:

Четейки решението, което излезе подкомисията, има доста конструктивни предложения и за мен най-важно е последното, това е точка 11 от решенията, което всъщност визира създаването и търсенето на правна регламентация и корекция в нормативната уредба, което смятам, че е част от създаването и философията на тази подкомисия за специалните разузнавателни средства, защото, ако се върнем малко по-назад, в 40-ото Народно събрание, знаете, че имаше подобни случаи, които бяха дискутирани в публичното пространство, но тогава страхът в управляващите и в парламентарното мнозинство да се създаде подобна подкомисия или комисия за осъществяването на този парламентарен контрол, тогава просто нямаше смелост. Ако се върнем и в началото на формирането на 41-ото Народно събрание, вие видяхте, че при изработването на правилника за дейността на Народното събрание и съответните комисии, които трябваше да бъдат създадени, управляващите и Политическа партия ГЕРБ заложи на паритетния принцип, на ротационния принцип и неучастие в ръководството както на комисията за ДАНС, така също и за подкомисията за специални разузнавателни средства, да участват в нейното управление представители от парламента, от парламентарното мнозинство.

Водещ:

Добре, обаче...

Цв. Цветанов:

Което дава пълна гаранция за един конструктивен диалог. И трябва да ви кажа, че изслушването, което направихме в парламента, то, към мен и към г-н Цветлин Йовчев, аз трябва да ви кажа, че останах приятно впечатлен от конструктивния диалог, който се водеше вътре.

Водещ:

Обаче вие поемате ли отговорността за проблемите в системата, така както очевидно се гордеете с успехите?

Цв. Цветанов:

Проблеми има. И то има проблеми във всяка една сфера и във всяка една област. Въпросът е да се правят реални политики. И тук е моментът пак да се върнем върху това, което всъщност измести центъра на реалните политики, които реализира българското правителство във всички сфери и области, защото все пак говорим, че ние поехме управлението на страната в последствията от тежката икономическа криза. Трябваше да има стабилност, защото виждахме какво се случваше в някои от европейските държави, бюджетният дефицит трябваше да бъде в едни норми, които са допустими за европейската политика и това, което се налага като ограничения, и вие виждате, че България получава постоянно повишаване на кредитния рейтинг и паралелно с това бюджетният дефицит за 2011 година е под 3 процента, което е изключително добре възприето от Европейския съюз.

Водещ:

Вярно е, че това е по-важно, г-н Цветанов. Никой не е крив, че този скандал излиза, освен участниците в него, не мислите ли?

Цв. Цветанов:

Разбира се, винаги когато се говори за боравене с информация, много е важен човешкият фактор. Защото сами разбирате, че предпоставките за подобно изтичане на информация, ако говорим за такова, защото към настоящия момент говорим само за записи, които са с неясен източник и с неясен произход на всичко това, което се пуска в публичното пространство.

Водещ:

Обаче вие, можете ли вие примерно да знаете всички операции по име, а да не знаете дали е бил подслушван Ваньо Танов и кой е подслушвал всичките други?

Цв. Цветанов:

Аз за всеки един, който се подслушва, си слагам своя подпис. И това е съгласно българското законодателство.

Водещ:

Тоест знаехте, че ще подслушват Танов?

Цв. Цветанов:

След като има искане, било то от оперативна служба като заявител, било то от прокурор като наблюдаващ прокурор по дадено досъдебно производство, минаването през съдия, който дава един съдебен контрол върху използването на специални разузнавателни средства, министърът на вътрешните работи трябва да види дали законосъобразно са изпълнени всички критерии от закона и тогава вече те минават към съответната оперативна служба, техническа, която се занимава с експлоатацията на специалните разузнавателни средства.

Водещ:

Значи вие знаехте, че подслушват Ваньо Танов?

Цв. Цветанов:

Всичко, което съм подписвал, аз знам за какво става на въпрос. Но това, което е много важно да се знае, че не получавам
информацията от съответните оперативни служби по използваните специални разузнавателни средства, защото това няма как да бъде осъществявано, а и това не е редно да бъде правено.

Водещ:

Тоест те не ви казват той какво е говорил.

Цв. Цветанов:

За тази конкретна операция и за други няма информация и няма такава практика, която, да бъде запознаван министърът на вътрешните работи...

Водещ:

Сигурен сте за това нещо.

Цв. Цветанов:

Абсолютно съм и аз съм го заявил категорично и в подкомисията по специалните разузнавателни средства.

Водещ:

Само да доизясним това, защото много важни са две неща. Първото е между вас и Танов какво точно има, защото може ли МВР и митницата да са жертва на някаква неприязън?

Цв. Цветанов:

Не, разбира се. Аз мога да кажа, че в обсъжданията, които се
правят както в ръководството на Министерство на вътрешните работи, както и в кабинета на българското правителство, винаги има и различни мнения и има моменти, когато ние спорим и когато се консолидираме около дадено решение, то се изпълнява солидарно от всичките членове на българския кабинет. Така че в тази посока недейте да търсите, че има някакъв конфликт или би могло да има някакъв конфликт. Различни мнения да, но не смятам, че има проблем, който примерно минава от границата на невъзможност да се работи.

Водещ:

И добре, нали знаете, че от вас зависи да затворите този скандал веднъж завинаги, като кажете цялата истина - кой запис е бил монтиран, кой е бил манипулиран, кой е бил фалшифициран?

Цв. Цветанов:

Съжалявам, но няма да мога да ви отговоря на този въпрос, защото има назначена експертиза и по данните дали е манипулирано или не се изказват тези, които имат своите качества, за да се произнесат и да направят тази експертиза. Това са експертите, които трябва да изготвят тези заключения, които са възложени от прокуратурата. А самото обявяване на резултатите също не смятам, че е функция на министъра на вътрешните работи, а министърът на вътрешните работи трябва да осигури необходимия допуск, за да бъдат осъществени съответните проверки от външни експерти, които биват назначавани от прокуратурата за извършването на досъдебното производство, което е назначено. Така че в тази посока това, което е моята роля, и това, което съм възложил към настоящия момент, е да се направи един технически и правен анализ, който ще бъде съпоставим с препоръките, които са от подкомисията на специалните разузнавателни средства, от междуведомствената работна група, която е създадена от премиера на страната, и след това можем да направим дори и един обществен дебат за всичко, което се случва, защото не трябва да отиваме в крайност както в една посока, така и в друга, и трябва да създадем необходимите условия за допълнителни гаранции за невъзможност и обезпечаване на всяко работно място с необходимите технически пособия, за да можем да изключим човешкия фактор. Защото днес колегите казаха, че когато направят анализа техническия и това, което биха могли да предложат, там можем вече да говорим за съответното пускане или допускането, което е до даденото работно място, да бъде със съответния пръстов отпечатък, да бъде камерата разпознаването, но това всичкото струва пари и трябва да бъдат планирани, трябва да се консолидират всичките политически формации, за да се вземат правилните решения и да се намери допълнително финансиране, ако бъде необходимо такова.

Водещ:

Последно, само да или не, ваша отговорност виждате ли в това
и хаос виждате ли в използването на подслушването? Кажете само едно категорично изречение.

Цв. Цветанов:

Хаос не виждам. Разбира се, че трябва да бъде подобрена работата и да се търси възможност за обясняване на обществото за всичко това, което се предприема.

Водещ:

Добре...

Цв. Цветанов:

Защото разберете, това, което изговорихме в публичното пространство всички без изключение, се говори за някакви механично сборове от числа, които всъщност се правят изводи, които не съответстват на реалните резултати, които се постигат в борбата срещу организираната престъпност, и много са примерите, които могат да бъдат дадени в тази посока. Това, което мога да ви...

Водещ:

Добре, аз искам обаче да ви питам за Шенген.

Цв. Цветанов:

Само момент, това, което мога да кажа, и това, което гарантираме, че имаме законно използване на специални разузнавателни средства, които съответстват на българското законодателство и тежестта на предполагаемото или извършено престъпление, което е над 5 години по Наказателния кодекс. Оттам нататък всичко, което е по долните нива в системата, естествено, че трябва постоянно да се залагат допълнителни варианти и допълнителни критерии, за да не допускаме евентуалното изтичане, ако все пак говорим за подобно в този конкретен случай.

Водещ:

Добре, категорична дума, която подлежи на проверката на времето. Преди да ви питам за Шенген, искам едно интервю да видим.

Х Х Х

Водещ:

Добре, аз знам, г-н министър, че това, което чухте, ви хареса, обаче то не е преобладаващото мнение в Германия и Франция. Явно и там има добро и лошо ченге.

Цв. Цветанов:

Част от това, което предприема българското правителство, е да се направят съответните визити на най, така, неврологичната точка, която вълнува Европа, това е българската, турската граница.

Водещ:

Е, той за един час не може да разбере дали всичко е наред.

Цв. Цветанов:

Разбира се, но всичко това, което има като информация предварително и разговори, които сме водили и в Мюнхен по тази тема, аз смятам, че Ханс-Петер Ул даде един много ясен отговор на очакването и готовността, с която страната върви към влизане в шенгенското пространство. И понеже той каза много важни думи, свързани с надграждането, влизането в шенгенското пространство, охраната на външната граница на Европейския съюз, това е постоянен ангажимент на всяка страна - членка в шенгенското пространство, и естествено, че ние вече работим с компенсаторните механизми за гарантирането на тази сигурност и също така възможността за отварянето на границите в шенгенското пространство. Това е така наречената шенгенска информационна система.

Водещ:

Вие казахте ли му, че тази граница беше премината от стадо болни биволи?

Цв. Цветанов:

Всичко, което е имало като тема, сме го дискутирали, но недейте да вкарвате подобен въпрос, защото всичко, което е свързано с охраната на външната граница и термовизионните системи, които има Гранична полиция, и това, което имат като задачи за изпълнение, това са да охраняваме външната граница и да можем все пак да предпазим от тези миграционни потоци, които биха могли да влязат в страната, от емигранти...

Водещ:

Да, ама не го опазихме, защото шапът дойде в България.

Цв. Цветанов:

Нямаме точно тази компетентност, а и сами разбирате, че това, което казвате за шапа, малко не кореспондира със задачите и приоритетите в шенгенското ни пространство. Но това, което е изключително важно, и вчера това, което беше открито като възможност вече за експлоатация, това е въвеждането в реална експлоатация на интегрираната система за морска граница. А това, което ще бъде надградено за външната граница с Турция, е изграждането на подобна интегрирана система, която е за сухопътна граница.

Водещ:

Добре, как изглежда в очите на такива хора една страна, в която се говори за слухтене, за агенти, за Държавна сигурност, кой кого назначава по телефона, всички тези работи? Как изглежда една такава страна и как изглежда нейното правителство?

Цв. Цветанов:

Немските депутати бяха изключително информирани, но не само за сегашната ситуация...

Водещ:

Има си хас.

Цв. Цветанов:

...а за един по-дълъг период от време, и точно затова е тази
подкрепа, която се даде за българското правителство днес в реалната борба срещу организираната престъпност.

Водещ:

Ама това не изглежда добре отстрани, г-н Цветанов.

Цв. Цветанов:

Кое?

Водещ:

Не е ли така?

Цв. Цветанов:

Кое, борбата срещу организираната престъпност?

Водещ:

Не, не, не, точно обратното. Подслушването, разговорите по телефона, назначаването по телефона, ходенето по различни...

Цв. Цветанов:

Нека все пак да се върнем в началото на излизането на тези разговори, които бяха пуснати в публичното пространство, пак повтарям, с неясен източник, и всичко това, което беше подхванато като тема, както от организираната престъпност или техните представители в медийното пространство, или това, което имат като говорители в политическите среди, и естествено, че това се консолидира и политически, за да може да се атакува българското правителство.

Водещ:

Нали не мислите, че всеки, който ви критикува, е от организираната престъпност?

Цв. Цветанов:

Не, разбира се, това нито е ставало на въпрос, нито пък сме го поставяли. Само мога да кажа, че това, което се случва днес в
реалната борба срещу организираната престъпност, и реалните резултати, които има, защото можем да се върнем във времето, когато имаше отвличания, когато имаше поръчкови убийства, които не бяха разследвани, когато имаше ДДС схеми и когато имаше количества и контрабандни стоки, които влизат.

Водещ:

А сега няма ли?

Цв. Цветанов:

Ами, в момента мога да ви кажа, че ние разследваме 6 поръчкови убийства от една организирана престъпна група, която се занимава с това, и имаме втора организирана престъпна група, която се разследва за едно поръчково убийство, и паралелно с това за отвличанията. Знаете, че имаме десет задържани лица, към които... в момента са в съдебен процес. Надявам се, че това, което ще бъде готово и като приключване на съдебния процес за някои от тези знакови дела, ще бъде отразено и ще бъде един положителен и ясен знак и към съдебната система за тази реформа, която всички ние очакваме. Да има справедливост - това, което беше казал и г-н Ханс-Петер Ул.

Водещ:

Вие смятате ли, че 16 души от ГЕРБ не ви вярват на това, което казвате? Те се въздържаха по случая "Горна Оряховица".

Цв. Цветанов:

Не смятам, че това трябва да има някакъв притеснителен елемент, защото с голяма част от тези колеги днес се видях в парламента и няма абсолютно никаква тема, която да бъде провокирана да бъде дискутирана в бъдеще време.

Водещ:

Преди да ви задам още един въпрос, аз искам, понеже щях да ви питам за това, че БСП ви иска оставката тази седмица, но понеже има от БСП Явор Гечев, поискайте му оставката или кажете искате ли я, или не я искате, тук, за да може и той да отговори.

Явор Гечев:

Вижте, преди това да кажа няколко неща на министър Цветанов. Сигурността на Европа е нещо много важно и то е част от идеологията на Европейския съюз, общата сигурност. При положение, че 50 процента са официалните цифри на контрабандата в България, при положение, че, ако тази контрабанда остава тук, 10 пъти е повече тази, която отива за Европейския съюз, при положение, че черни турски биволи пресичат границата, когато искаме, и то поради факта, че няма по-големи животни в този край на света...

Водещ:

Добре, за биволите се разбрахме, да.

Я. Гечев:

...някак си дали европейските ни партньори ще ни повярват, че сме готови за Шенген, и го казвам с голямо умиление, защото в
крайна сметка това е приоритет, който БСП също подкрепи?

Водещ:

Вие затова ли искате оставката, заради биволите?

Я. Гечев:

Вижте, категорична е позицията на БСП и ние я обявихме. Ние не искаме оставката само на министър Цветанов, много станаха проблемите, които като че ли, заглъхвайки единият, тръгва друг. Ние искаме оставката на цялото правителство поради некомпетентност за управлението му.

Водещ:

И какво ще правите после?

Я. Гечев:

Смятаме да спечелим следващите избори и да управляваме по-добре.

Водещ:

Г-н Цветанов?

Цв. Цветанов:

Мога ли само да кажа няколко думи, защото пак се подхваща темата, и то за Шенген точно от представителите на БСП? Аз имах възможност в българския парламент, когато беше дебатът за Шенген, да направя една презентация и там се видя какво е направено за три години управление от старото правителство и това, което е направено само за осем месеца. Не, то изглежда смешно днес, но ако се върнем в статистиката, само ще ви кажа, че в годишната индикативна програма за 2007 година на старото българско правителство по линия Шенген е да усвои 68 милиона евро. Знаете ли колко е усвоило старото правителство 2007 година?

Я. Гечев:

Мога да ви кажа с точност от еврофондовете колко е усвоило.

Цв. Цветанов:

Колко? Не, не за еврофондовете, говоря за Шенген и това, което говорите в момента за...

Я. Гечев:

Вижте, вие сте специалист по национална сигурност и по Шенген.

Цв. Цветанов:

Не...

Я. Гечев:

Аз мога да ви говоря за целия останал пакет от еврофондове и
да ви кажа, че може би на обществото взе да му писва само някой да е виновен на това правителство все пак.

Цв. Цветанов:

Аз говоря за реалните цифри, които трябва все пак да се напомнят.

Я. Гечев:

Да, и аз ще ви говоря за реалните цифри и за...

Цв. Цветанов:

Защото за това, което...

Я. Гечев:

...критичния зърнен баланс, който един ваш колега предизвика.

Цв. Цветанов:

Знаете ли интегрираната система за морска граница, която вчера беше открита, знаете ли кога е заложена да бъде изпълнена?

Я. Гечев:

Да, но помня една друга интегрирана система...

Цв. Цветанов:

Не, аз ви питам...

Я. Гечев:

...която трябваше да докара два милиарда в бюджета...

Цв. Цветанов:

Питам ви, питам ви...

Я. Гечев:

...които още ги чакаме.

Цв. Цветанов:

...знаете ли кога беше? В годишната индикативна програма 2007 година. А знаете ли кога се реализира и кога се подписа договорът?

Я. Гечев:

А вие знаете ли къде е дипломата на Калина Илиева?

Цв. Цветанов:

Не, не знам.

Я. Гечев:

И аз не знам вашия въпрос.

Цв. Цветанов:

Точно това е, когато коментирате по линията Шенген и за биволиците, все пак, ако имахме тази интегрирана система, която трябва да бъде надградена за опазването на външната граница, аз съм убеден, че тогава нещата ще се случват...

Я. Гечев:

Ама за година и половина да сте я направили, министър Цветанов.

Цв. Цветанов:

Но, г-н Василев, това, което е изключително важно, и това, което може би трябва да се вслушваме в съветите на българското общество, в момента всички тези скандали, които се провокират и които консолидират политическите опоненти, това е, за да може да се отклонява от реалните политики, които прави българското правителство. Защото някой отдели ли необходимото внимание за това, което направи Министерство на вътрешните работи по темата национална стратегия за миграция, убежище и интеграция, което е актуална тема и от това, което беше казано от Ханс-Петер Ул. И това е програма, която е за 2011 - 2020. Някой обърна ли сериозно внимание на това, което искаме да получим като политически консенсус за националната стратегия по национална сигурност, която последната, ако имате предвид кога е била, е 1998 година? А в момента говорим вече за приоритети, които отдавна вече са преминали...

Водещ:

Г-н Цветанов...

Цв. Цветанов:

...и които бяха заложени 1998 година.

Водещ:

...ако ни сервирате скандали, това ще вечеряме.

Цв. Цветанов:

Не, момент. Всичко това зависи и от това дали действително искаме да се придържаме към политики, които се реализират, примерно давам за пример магистралите. Защо вие за вашето управление не постигнахте тази инфраструктура, която в момента това правителство се знае, 2012 година ще има магистрала от София до морето и по този начин ние ще създадем възможност за по-бързото придвижване, развитието на туризма, развитието на селския туризъм, развитието на селските райони и паралелно с това ще ограничим възможността от тежки пътно-транспортни произшествия...

Я. Гечев:

Може ли един въпрос? А одобрени ли са средствата за магистрала "Тракия", която тук-що цитирахте, от Европейската комисия?

Цв. Цветанов:

Не само че са одобрени, има средства, които в момента българското правителство иска да реализира и за магистрала "Струма". Което не знам защо, но никога не беше говорено за политики...

Я. Гечев:

Магистрала "Струма" ще бъде завършена далеч след вашия мандат, г-н Цветанов.

Цв. Цветанов:

Важното е да се започне отнякъде и да имаш...

Я. Гечев:

Магистралите, да ви напомня, че проектите...

Цв. Цветанов:

...политическа воля да правиш стратегия...

Я. Гечев:

...проектите...

Цв. Цветанов:

...която да се реализира с години.

Я. Гечев:

...техническите данни, повечето от работата беше свършена не
по време на вашето управление.

Водещ:

Г-н Гечев...

Я. Гечев:

Да, слушам ви?

Водещ:

...нека да спрем дотук, искам един последен въпрос за кратък отговор и просто да кажем и това, по което сме ви поканили и вас. Аз искам последно съвсем кратък отговор от г-н Цветанов на един наглед странен въпрос. Не ви ли притеснява това, всъщност задавате ли си въпроса защо покрай скандалите у нас се върнаха политическите вицове?

Цв. Цветанов:

Нормално е да има и политически вицове. Трябва да ви кажа, че аз съм присъствал на среща, когато беше премиерът на Италия Берлускони, той дори...

Водещ:

Ууу, той е майстор на тези работи.

Цв. Цветанов:

...той дори лично разказваше вицове за себе си. Така че тази
посока не би трябвало чак толкова да се прави някакво или някаква асоциация с нещо, което да е към лош спомен. Вижте, нека все пак да се придържаме към това как трябва да гарантираме правата и свободите на българските граждани и как трябва да защитим тези, които искат сигурност и обществен ред.

Водещ:

Добре...

Цв. Цветанов:

Това прави българското правителство, това ще продължи да прави българското правителство. Разбира се, там, където има проблеми, ние ще търсим политическия консенсус и ще търсим обществения дебат, за да търсим формулата за тяхното решаване. Ние не сме правителство, което ще си заравя главата и няма да чува това, което се говори, и това, което има като притеснение в българското общество. Защото, знаете много добре, когато направихме и когато имаше дебат в българския парламент за разпечатките на мобилните оператори, на мобилните телефони, вие знаете тогава Министерство на вътрешните работи точно от тези притеснения за това, което беше направено като политическо говорене, ние се отказахме от т.нар. интерфейс, това е директният достъп до мобилните оператори...

Водещ:

Добре...

Цв. Цветанов:

И всъщност в момента ние с кореспонденция, която правим на база разрешения, които вече се въведоха след това, за да се искат тези разпечатки, тогава всъщност ние правим и тези разпечатки, и тези резултати, които получаваме от мобилните оператори.

Водещ:

Благодаря ви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Двуетажен автобус се заклещи в гараж "Малашевци" в София (СНИМКИ)
Двуетажен автобус се заклещи в гараж "Малашевци" в София (СНИМКИ)
16:09, 19.07.2024
Чете се за: 00:10 мин.
Съветът по сигурността към МС заседава повече от час
Съветът по сигурността към МС заседава повече от час
15:56, 19.07.2024
Чете се за: 00:27 мин.
БЧК започва кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от пожарите
БЧК започва кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от пожарите
15:33, 19.07.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Полицията във Варна иззе фалшиви маркови стоки за над 45 000 лв.
Полицията във Варна иззе фалшиви маркови стоки за над 45 000 лв.
15:00, 19.07.2024
Чете се за: 00:35 мин.
Отново удължиха забраната за износ на инсулин
Отново удължиха забраната за износ на инсулин
14:41, 19.07.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Как изглежда кабинетът на Ахмед Доган в централата на ДПС (СНИМКИ)
Как изглежда кабинетът на Ахмед Доган в централата на ДПС (СНИМКИ)
14:27, 19.07.2024
Чете се за: 01:02 мин.
Летище София не е засегнато от глобалния IT срив
Летище София не е засегнато от глобалния IT срив
14:22, 19.07.2024
Чете се за: 00:32 мин.
Множество гръмотевици запалиха част от полето между гр. Харманли и с. Брягово
Множество гръмотевици запалиха част от полето между гр. Харманли и с. Брягово
14:10, 19.07.2024
Чете се за: 00:20 мин.
Кабинетът на Ахмед Доган в централата е изтърбушен, документацията я няма, съобщи Джевдет Чакъров (СНИМКИ)
Кабинетът на Ахмед Доган в централата е изтърбушен, документацията я няма, съобщи Джевдет Чакъров (СНИМКИ)
13:58, 19.07.2024 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
Пожар гори в района на дюните в Несебър
Пожар гори в района на дюните в Несебър
13:51, 19.07.2024
Чете се за: 00:42 мин.
Тежка катастрофа в Бургаско, шестима са пострадали
Тежка катастрофа в Бургаско, шестима са пострадали
13:48, 19.07.2024
Чете се за: 00:32 мин.
Пожарът в Отец Паисиево е локализиран, огнеборци и военнослужещи следят обстановката в района
Пожарът в Отец Паисиево е локализиран, огнеборци и военнослужещи следят обстановката в района
13:33, 19.07.2024
Чете се за: 01:07 мин.
Топ 24
Най-четени
Явор Гечев за цената на хляба
Явор Гечев за цената на хляба
Въпросителната Шенген – Ханс-Петер Ул от Бундестага
Въпросителната Шенген – Ханс-Петер Ул от Бундестага