НОВИНИ

9​-годишно момче от Плевен спечели златен медал на конкурс в Токио

9-годишно момче от Плевен спечели златен медал на световен конкурс за детска рисунка в Токио. Авторитетната надпревара се провежда вече 49 години, а в тазгодишното й издание са участвали над 50 000 рисунки на деца от 36 държави. Творбите са оценявани от известни японски художници, повечето директори на галерии и арт-музеи.

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 17.11.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Румен Константинов печели конкурса в своята възрастова група с пастелната рисунка „Моята котка". Момчето посещава арт школа от три години и вече има много международни награди. Малкият творец казва, че светът през очите на художника е по-различен и по-цветен.

Румен Константинов: Когато влязох в ателието, ми се рисуваше нещо разнообразно, различно и реших да нарисувам котка. Пъстра, цветна и пред нея има една купичка с риба и тя се чувстваше щастлива.

Румен обича да рисува портрети на хора и животни. Предпочита боите и пастелите пред флумастрите.

Румен Константинов: Аз обичам да използвам жълто, зелено, синьо, оранжево и червено. Най-много тези са ми най-любимите цветове.

Рисунките на Румен са изключително интересни, защото отразяват неговата артистичност и любознателност, смята арт-педагогът Майя Ананиева.

Майя Ананиева, арт-педагог: Моята цел е да събудя тази артистичност у децата и максимално да я покажем, защото сред едно море от толкова много детски творби, които отразяват различни култури, трябва да бъде уникална.

В арт каталога на реномирания конкурс присъстват и още две творби на плевенски деца. Румен заедно с всички от школата вече са готови с рисунки за следващите конкурси - в Словения и в Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се ​броят на недоносените деца
Увеличава се ​броят на недоносените деца
Ню Делхи е с най-мръсния въздух в света
Ню Делхи е с най-мръсния въздух в света