НОВИНИ

Абсолвентите от Юридическия факултет на СУ получиха дипломите си в парламента

За първи път завършилите право в Софийския университет получиха своите дипломи в Народното събрание. 300 абсолвенти на юридическия факултет на Алма Матер заеха местата на депутатите в пленарна зала, за да получат удостоверенията си за завършено образование.

bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 07.06.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Не, това не е държавен преврат, въпреки че работните места на народните представители бяха заети от други хора. Докато абсолвентите окупираха пленарната зала, кулоарите на парламента бяха превзети от гордите им родители и близки, които се разположиха в залите на комисиите, коридорите, балконите, дори в клуба на народния представител.

С напътствия към вече завършилите юристи се обърна деканът на факулетата професор Даниел Вълчев. Той поздрави и техните родители, тъй като децата им получават дипломи от най-стария юридически факултет в България.

Даниел Вълчев - декан на Юридическия факултет, Софийски университет: Нека да са живи и здрави, да упражняват с достойнство правната професия и никога да не забравят, че все пак има нещо по-важно от това да бъдеш добър юрист и то е да бъдеш човек. На добър път.

С познанията от юридическия факултет имаме възможността и задачата да променим обществото към по-добро, заяви отличникът на випуска.

Петър Ангов-отличник на Випуск`2019, Юридически факултет, СУ: Това означава да се борим срещу несправедливостта, срещу неуредиците и да защитаваме хората, които имат нужда от защита и при това да спазваме винаги висок морал.


;

Посоката в живота, която ще изберете, със сигурност ще ви изненада. Едно нещо ще остане постоянно - дипломите ви от правния факултет, обърна се към вече правоспособните юристи председателят на парламента Цвета Караянчева.

Цвета Караянчева-председател на Народното събрание: Вие сте нашата бъдеща смяна и очаквам, че в следващите години някои от вас отново ще заемат мястото си тук в залата.

Преди да получат своите дипломи напускащите Алма Матер юристи се заклеха да изпълняват своя дълг като се стремят да различават доброто от злото и истината от неистината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравната каса ще поеме финансирането на мозъчните пейсмейкъри
Здравната каса ще поеме финансирането на "мозъчните пейсмейкъри"
​България става домакин на един от европейските центрове със суперкомпютри​
​България става домакин на един от европейските центрове със суперкомпютри​