НОВИНИ

Акция на спецслужбите срещу престъпна група за рекет в Русе

Специализираната акция на ГД БОП и жандармерията е започнала още вчера. От снощи на всички изходи на Русе има засилено полицейско присъствие и се правят проверки на автомобили. През целия ден пред заведенията, които се държат от Илия Стоилов - кафене, нощен клуб и заложна къща, имаше униформени служители.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
20:04, 14.10.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Всички наблюдаващи прокурори от Специализираната прокуратура са в Русе, тъй като се разследва организирана група с широка престъпна дейност.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Касае за сериозна група, която се занимава и с рекет, както вече ви казах, и с упражняване на насилие срещу различни лица, за да бъдат мотивирани да извършват действия, а и за наркоразпространение. На кои лица ще бъдат повдигнати обвинения и кой е лидер на групата ще ви дадем информация вероятно утре.

За БНТ братът на Илия Стоилов, народният представител Георги Стоилов каза, че няма нищо общо с бизнеса на брат си, а за акцията е научил сутринта от роднини.

Георги Стоилов - народен представител от БСП: Сигурен съм, че няма такива незаконни действия… Органите ще си свършат работата. Само се надявам, това да не е някакъв обратен удар и да не се получи практика на управляващите във връзка с изнесените данни за скандалите в дадени общини.

Претърсванията на офисите, заведенията и заложната къща продължават, както и разпитите на хора, които могат да дадат допълнителна информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР ще работи за превенция на телефонните измами чрез разяснителни кампании
МВР ще работи за превенция на телефонните измами чрез разяснителни кампании
Пожарникарите остават в стачна готовност
Пожарникарите остават в стачна готовност