НОВИНИ

Арести в Беларус преди забранено от властите протестно шествие на опозицията

Демонстранти бяха арестувани в Беларус. Полицията предприе действия преди началото на забранено от властите протестно шествие на опозицията в столицата Минск.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:57, 26.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

На 25 март опозицията в Беларус отбелязва Деня на свободата - годишнината от провъзгласяването през 1918 г. на Беларуската народна република, просъществувала по-малко от година.

За първи път в 24-годишното си управление президентът Александър Лукашенко разреши тази година публичното отбелязване на датата. Властите разрешиха да се организира концерт в центъра на Минск, но забраниха опозиционното шествие. Въпреки това опозиционери не се съобразиха със забраната. Според местни медии около 100 души са били задържани от полицията.

Анатолий Лебедко, Обединена гражданска партия : Арести, задържания, глоби - това няма да промени страната ни към по-добро. Трябва да реформираме и да влияем на процесите у нас. Звучи претенциозно, но или ще въздействаме, или ще се провалим. Ще опитаме. Млади сме и правим опити, защото вярваме в това, което правим.

Опозицията обвинява президента Лукашенко в доброволно заличаване на беларуската идентичност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортните коридори - условие за развитие на регионите
Транспортните коридори - условие за развитие на регионите
На 27 март започва Седмицата на модата в София
На 27 март започва Седмицата на модата в София