НОВИНИ

Ариана Гранде ще проведе концерта си въпреки атаката в Лондон

Близо две седмици след смъртоносния атентат по време на концерта й в Манчестър, американската певица Ариана Гранде планира да продължи с благотворителен концерт по-късно в тази вечер, въпреки терористична атака снощи в Лондон. Концертът ще бъде излъчен на живо по БНТ от 21 часа.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:11, 04.06.2017
Чете се за: 00:54 мин.
По света
ариана гранде проведе концерта въпреки атаката лондон

В социалните мрежи звездата написа „Моля се за Лондон“, а нейният мениджър Скутър Браун съобщи, че концертът ще продължи "с по-голяма воля".

"Ние не трябва да се страхуваме и в знак на почит към всички засегнати тук и по света ще бъдем заедно", каза той.

Манчестърската полиция съобщи в изявление, че ще има "допълнителни мерки за сигурност" на мястото на събитието и помоли хората да не носят чанти, за да се ускори влизането, тъй като "всички ще бъдат претърсени".

Гранде ще се изправи пред 50 000 души, малко след експлозията в „Манчестър арена“, оставила след себе си 22 жертви и 116 ранени. Към изпълнителката ще се присъединят още имена в поп музиката като Джъстин Бийбър, Кейти Пери, , Роби Уилямс, Фаръл Уилямс, Майли Сайръс, Ъшър и други.

Постъпленията от концерта "One Love Manchester" ще бъдат дарени за фонд, създаден за подпомагане на семействата на жертвите.

Ариана Гранде, която се описа като "разбита" след нападението от миналата седмица, веднага се завърна в САЩ, прекъсвайки турнето си. По-късно обаче тя обеща да се върне на Острова за благотворителен концерт, пишейки в Инстаграм: „Музиката е създадена, за да ни излекува, да ни обедини и да ни направи щастливи“.

"Ще продължим в чест на тези, които загубихме, на любимите ни, на моите фенове и на всички, засегнати от тази трагедия", добави тя.

Концертът на "Олд Трафорд" ще бъде излъчен от ВВС и ще излезе на живо в няколко онлайн платформи, включително Twitter, Apple и YouTube.

MTV също така обяви, че предава събитието в 180 държави, като насърчи феновете по света да даряват и изпращат подкрепящи послания през социалните медии.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов се ангажира да помогне на миньорите от Оброчище
Премиерът Борисов се ангажира да помогне на миньорите от "Оброчище"
Тръмп призова да се  спре с политическата  коректност
Тръмп призова да се спре с политическата коректност