НОВИНИ

Българите в чужбина за успеха на Кристиан Костов

Евровизия обединява - доказаха го и нашите сънародници в чужбина, които снощи гледаха втория полуфинал на конкурса. Четири дами от четири различни точки на света ни разказаха за своите преживявания около полуфинала на Евровизия.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:16, 12.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В Австралия, която от няколко години участва на Евровизия, следят с огромен интерес конкурса. Дияна Копринкова ни разказва, че музикалното събитие на Европа е толкова популярно, че в университета в Мелбърн дори има специалност "Евровизия".

Дияна Копринкова, Австралия: "Всички много се зарадвахме, че той отиде на финал и се надяваме поне да отиде в челната петица, да повтори успеха на Поли Генова. Също така организирахме българите тук да гласуват, защото разбрахме, че имаме право да гласуваме.

За целта българите в Австралия ще трябва да останат будни до 5 сутринта, когато ще се излъчва конкурсът.

Общо взето всички австралийци правят партита и седят цяла нощ, за да могат да гледат Евровизията. Това е от години наред.

Разбира се, всички българи стискат палци на нашия представител.

Това е наистина невероятен успех за България, а песента на К. Костов е не само завладяваща, но има и прекрасна лирика и обединява. Тя наистина разпръсква любов и обединява хората по света.

Радостина Иванова от Осло, Норвегия и Росица Колева от Виена, Австрия, също споделиха емоциите, по време на втория полуфинал. Всеобща беше радостта, когато първата класирала се на финал държава, беше България. Неподправената реакция е на Гергана Гергова, от Хамбург, Германия.

Гергана: "Сега ще кажат финалистите, България, България, вълнувам се, БЪЛГАРИЯ! Оооо, колко яко!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Британски и испански болници имат съмнения за кибератака към тях
​Британски и испански болници имат съмнения за кибератака към тях
Майка на болно дете съди социални работници за неправомерни действия
Майка на болно дете съди социални работници за неправомерни действия