НОВИНИ

Близо 800 хиляди долара ще струва нощувката в първия космически хотел

Първият в света хотел в орбита около Земята ще отвори врати на 5 април 2022 г. съобщи Лайф. Той ще получи названието "Аврора" и ще бъде построен от американската компания Orion Span (Орион Спан) със седалище в Хюстън.

bnt avatar logo
от БТА
14:14, 07.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
Още
близо 800 хиляди долара струва нощувката първия космически хотел

В орбита ще бъде изведен един модул, в който ще може да се поберат 6-ма души, включително двамата членове на екипажа. Нощувката в хотела ще струва 792 000 долара. Оставането само една нощ там обаче ще е невъзможно. За 12-дневно пребиваване в "Аврора", 3-месечна предполетна подготовка и транспортиране до и от космическия хотел ще трябва да се платят 9,5 милиона долара.

При това разработването на подобен модул ще струва десетки милиони долара. На посетителите ще бъде предложено да участват експерименти, свързани с отглеждане на плодове и зленчуци в околоземна орбита. Ако на клиентите на хотела им домъчнее за дома, ще могат да ползват високоскоростен безжичен интернет.

"Аврора" ще се намира на разстояние 322 км от земната повърхност и ще извършва една обиколка около нашата планета за 90 минути. По този начин обитателите на хотела ще могат да наблюдават 16 слънчеви залеза и изгрева в денонощието. Желаещите да отдъхнат в космическия хотел ще трябва да планират това предварително, като внесат депозит от 80 хиляди долара. Регистрацията на места в хотела вече е започнала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благодатният огън слезе от небето в църквата на Божи гроб (ВИДЕО / СНИМКИ)
Благодатният огън слезе от небето в църквата на Божи гроб (ВИДЕО / СНИМКИ)
Карлес ​​Пучдемон мислил да избяга в Русия преди ареста в Германия
Карлес ​​Пучдемон мислил да избяга в Русия преди ареста в Германия