НОВИНИ

Близо пет години след убийството на Яна все още се чака присъда

До няколко дни Върховният касационен съд ще обяви окончателната присъда на единствения подсъдим за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина Николай Русинов-Чеци. Вече пет години процесът се точи по инстанциите.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:00, 13.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Софийският апелативен съд замени доживотната присъда за убийството на Яна с 19 години затвор. Част от мотивите на магистратите са, че наказанието се налага с цел да въздейства за поправяне и превъзпитание, а не с цел мъст и затова, макар болката и мъката на родителите наказанието на подсъдимия не следва да е разплата и отмъщение за стореното от него. Пред БНТ родителите на Яна заявиха, че ще се борят докрай за най-тежкото наказание.

Явор Кръстев, баща на убитата Яна Кръстева: Процесът искам да приключи с една справедлива присъда. Тежка, но справедлива. Нека ако някъде го види това убиецът нещо да му отвори там в главата, да знае какво е направил и къде е докарал това невинно дете на два метра под земята. Ако го види убиецът това да знае, че това го чака, ако го пуснат. Ще дам мило и драго, но няма да го оставя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ГЛЕДАЙТЕ УТРЕ СУТРИН В "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Другите новини
Другите новини
Кораб „Академик“ спира плавания?
Кораб „Академик“ спира плавания?