Борис Джонсън: Има напредък по сделката за Брекзит

Борис Джонсън заяви пред министрите от кабинета си, че все още „предстои значителна работа“, която трябва да бъде свършена, на фона на продължаващите преговори между британски и европейски представители в Брюксел по сделката за Брекзит преди крайния срок на 31 октомври, съобщава Би Би Си.

от БГНЕС
17:52, 13.10.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света
борис джонсън напредък сделката брекзит

Премиерът обаче е категоричен, че има напредък, който може „да защити всички наши интереси“.

Парламентът ще се събере в събота, за да гласува по сделката, постигната от Джонсън на ключовата среща на Европейския съвет в белгийската столица в четвъртък и петък. От лейбъристката партия заявиха, че „ще изчакат и ще видят“ какво ще се случи, но бяха категорични – ще се противопоставят на всичко, което уврежда британските интереси.

Посланиците на 27-те страни членки на ЕС предстои да се срещнат в неделя вечерта с главния европейски преговарящ за Брекзит Мишел Барние и с преговарящия от британска страна Стивън Баркли, за да чуят изхода от интензивните технически преговори през уикенда.

Срещата на Европейския съвет през седмицата се разглежда като последен шанс да бъде договорена сделка по Брекзит преди крайния срок на 31 октомври.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Унгария гласуват на местни избори
В Унгария гласуват на местни избори
Захариева ще участва в Съвета „Външни работи“ в Люксембург
Захариева ще участва в Съвета „Външни работи“ в Люксембург