НОВИНИ

Бойко Борисов се срещна с новия посланик на Русия в България

Новият посланик на Руската федерация в България Анатолий Макаров се срещна с министър-председателя Бойко Борисов, съобщи посолството на Русия в България на фейсбук страницата си. Дипломатът е поднесъл съболезнования на близките на загиналите и e пожелал бързо възстановяване на пострадалите след трагедията в село Хитрино. Подчертал е също ,че в последните месеци преди оставката на правителството са били направени „сериозни крачки напред" в руско-българските отношения.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:24, 12.12.2016
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Бойко Борисов се срещна с новия посланик на Русия в България

Постигната е договореност за изплащане на дълга за АЕЦ „Белене", посочен е взаимният интерес от реализацията на газовия хъб „Балкан", намерено е приемливо и за двете страни решение за ремонта на двигателите на самолетите Миг-29", се казва още в съобщението на посолството.

Посланикът е изразил надежда, че конструктивният диалог ще бъде продължен и от следващото правителство.

Бойко Борисов е засегнал въпроса за хъба „Балкан" и е отбелязал, че гаранция за успеха на реализацията му ще бъде съответното решение на Европейската комисия. Според съобщението на посолството, Макаров и Борисов са обсъдили и въпроса за лицензирането на производството на леко стрелково оръжие в България.

;;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Плаващите кейове в топ събитията на 2016г.
ДРУГИТЕ НОВИНИ: "Плаващите кейове" в топ събитията на 2016г.
Австрия поиска замразяване на преговорите за членство на Турция в ЕС
Австрия поиска замразяване на преговорите за членство на Турция в ЕС