САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

БСП решава на 11 септември дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

На 11 септември градската организация на БСП ще реши дали да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата или да издигне свой представител. Националният съвет на партията ще утвърди решение на 15 септември. Това стана ясно от днешния пленум на БСП.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:20, 03.09.2019
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде да се разбере, че няма да коментира кандидатурата на Мая Манолова до пленума на 15 септември. Посочи обаче качествата, които ѝ носят предимство.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Мая е работоспособен човек, динамичен, енергичен, така че на 11 ще видим дали градската конференция ще я подкрепи и на 15 дали НС ще я потвърди.

Макар че няма официално решение за подкрепа, от думите на повечето социалисти се разбира, че са готови да застанат зад независимата кандидатура на досегашния омбудсман.

Калоян Паргов, председател на Градската организация на БСП-София: Мая Манолова изпълни със смисъл и съдържание омбудсманската институция. Очевидно, че този опит и потенциал тя го е счела, че може да бъде впрегнат в решаването на проблемите на София, което разбира се, има надежда за него, има перспектива, защото София има нужда от промяна.
Атанас Мерджанов, член на НС на БСП: По-ярка кандидатура, по-убедителна от средите на левицата аз не виждам. Мая има своите шансове и следва да се направи максимално консолидираното политическо поведение за извоюване на победата.
Красимир Янков, член на НС на БСП: БСП е направила номинации за Мая Манолова в почти всички райони в София, така че това е един естествен процес. Мая Манолова беше активен член на БСП, народен представител преди да стане омбудсман.
Кристиан Вигенин, член на НС на БСП: Аз лично ще я подкрепя, ако бъде поставен въпросът.

Националният съвет одобри кандидатите на БСП за кметския пост в около 100 общини. Целите, които си поставят социалистите са да увеличат със 100% броя на кметовете и с 30-40 на сто общинските съветници в сравнение с предишните местни избори.

БСП започва ударно новата парламентарна сесия. Вече са внесли законови промени за отмяна на съкратеното производство при тежки престъпления, както и намаляване на присъдата при самопризнания.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Апелирам към колегите от другите парламентарни групи и лидери на партии - ние утре започваме работа в парламента - нека това да е един от първите закони, които гледаме, затова го внесохме още вчера, за да е на банките, готов.

Ако промените бъдат приети бързо, те ще може да се приложат за случаите в село Сотиря, посочи Нинова.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борисов заяви, че е помагал повече на Манолова, отколкото на Фандъкова
Борисов заяви, че е помагал повече на Манолова, отколкото на Фандъкова
​До 5 години хората в трудоспособна възраст ще намалеят с още 163 000 души
​До 5 години хората в трудоспособна възраст ще намалеят с още 163 000 души