НОВИНИ

Четирима бяха убити в Източна Украйна

Четирима души, сред които трима цивилни, бяха убити в Източна Украйна през последните 24 часа, предаде Франс прес, като се позова на двете страни в конфликта.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:15, 28.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
четирима бяха убити източна украйна

Представител на проруските сепаратисти съобщи, че двама мирни жители са загинали и седем са били ранени при обстрел на контролирания от бунтовниците град Макеевка, близо до Донецк, от правителствените сили снощи. Снаряд е поразил триетажен блок.

Още един цивилен е бил убит в квартал Петровски на Донецк, предаде информационната агенция на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република.

Украински военен говорител съобщи за един загинал и шестима ранени войници. Той обвини сепаратистите, че са стреляли по Макеевка, за да дискредитират украинската армия и за да внесат смут сред местните жители.

Над 9600 човека са били убити от началото на конфликта в Източна Украйна между правителствените сили и бунтовниците преди две години и половина. Смъртоносните инциденти в района на фронтовата линия продължават въпреки въведените няколко прекратявания на огъня. В последния си доклад, публикуван вчера, наблюдателната мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете увеличаване на нарушенията на примирието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев: Намерен е нефт в Черно море
Томислав Дончев: Намерен е нефт в Черно море
4 обвинения за обира на хасковската поща
4 обвинения за обира на хасковската поща