НОВИНИ

Да се научиш на харизма

За да бъде успешен един човек се изискват редица качества и умения, и често пъти харизма, за която традиционно приемаме, че е даденост. Популярен британски психотерапевт обаче влиза в ролята на учител по харизма е убеден, че тя може да се научи.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
09:19, 25.06.2017
Чете се за: 01:07 мин.
По света

Те са известни, успели, красиви, харизматични и... звезди. Ричард Рийд обаче е убеден, че човек може да се научи да бъде харизматичен.

Ричард Рийд, психотерапевт: Искрено вярвам, че може да се научи. Некоректно би било да се каже, че всеки може да стигне високи нива на харизма, защото всичко зависи от стартовата позиция.

Обученията му - на групи или индивидуални, набират все по-голяма популярност във Великобритания. Включват се хора, които искат да подобрят възможностите си за кариерно израстване, както и да постигат повече успехи в личния си живот. Максимално овладяване на собствените си качества - поглед, сила и височина на гласа, език на тялото, жестове, мимики - това предлага Рийд на клиентите си. Сред първите и важни белези, които разкриват човека е ръкостискането - нито много силно, нито слабо, достатъчно твърдо, но не и демонстрация на надмощие. Зад обикновените жестове се крие цяла вселена, разказва Рийд и споделя наблюденията си за популярни личности от света на политиката и киното.

Ричард Рийд, психотерапевт: Мисля, че ръкостискането на Доналд Тръмп, въпрки, че не го познавам лично, го показва като безпардонен. Уил Смит е един от най-харизматичните хора, мисля аз, енергичен, отворен към хората, чувства се прекрасно в собствената си кожа.

Барак Обама много прилича на Уил Смит, въпреки, че е по-обран, включително и на енергийно ниво, но не по неагативен начин. Може би това се дължи на факта, че Уил Смит вероятно е екстроверт, а Обама - интроверт.

Изявите и поведението на британския премиер Тереза Мей категорично показват, че тя не се чувства комфортно под прожекторите на медиите и властта, допълва още Рийд. Роланд Честър е един от учениците на психотерапевта. Смята посещението за инвестиция в бъдещето си.

Роланд Честър, консултант на свободна практика: Като човек на свободна практика съм убеден, че е от изключително значение да създадеш образ на уверен, авторитетен, знаещ и харизматичен човек.

Учителят по харизма смята още, че харизматичните хора усещат пулса на деня и сред тях има истински визионери, така че колкото повече са те толкова по-светло ще е бъдещето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​София диша отново завладя столицата
​"София диша" отново завладя столицата
Дай старт на успеха!
"Дай старт на успеха!"