НОВИНИ

Деретата над Варна се нуждаят от укрепване, за да не се изгубят евросредства

Деретата над Варна застрашават града с наводнения и водна криза. Те се нуждаят от укрепване. Необходимо е да се поддържа превенция. За това говори в "Денят започва" заместник-кметът на Варна по строителството и инфраструктурата Христо Иванов. По думите му, ноември е последният срок за завършване на укрепването на деретата, за да не бъдат загубени отпуснатите средства от фонд „Солидарност“ след голямото наводнение в Аспарухово през 2014 г.

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 08.09.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Христо Иванов обясни, че общината е получила 8 милиона лева от фонд "Солидарност" за 3 обекта - за възстановяване на проходимостта на двата охранителни канала в квартал Аспарухово, възстановяване на конструкцията на колектора "Виница - Варна" и възстановяване на проходимостта на едно от деретата.

Заместник-кметът изрази надежда, че с темпото, с което се работи по проектите, те ще бъдат завършени в срок. Забавяне на практика няма - трябвало е просто да бъдат изпълнени всички законови процедури. Повече за хода на укрепването на деретата край Варна и какви мерки се взимат за предотвратяване на възможни наводнения в града - вижте целия разговор в "Денят започва" със заместник-кмета Христо Иванов!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха двама известни автокрадци при зрелищна акция край Владая
Задържаха двама известни автокрадци при зрелищна акция край Владая
Рокади в правителството на Мексико след визитата на Тръмп
Рокади в правителството на Мексико след визитата на Тръмп