НОВИНИ

Десетки хора са загинали в предполагаема химическа атака в Сирия

Десетки хора са загинали при предполагаема химическа атака в Сирия. Това твърди правозащитната организация "Белите каски". Нападението е станало в анклава Източна Гута, който е последния бастион на бунтовниците край Дамаск.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:22, 08.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
По света

От организацията "Белите каски" твърдят, че кадрите са заснети в град Дума, в анклава на бунтовниците, малко след химическата атака. Нападението станало вчера, проправителствен хеликоптер хвърлил варел с боеприпаси и химакали.

Цели семейства били поразени от отровния газ. От организацията твърдят, че около 70 цивилини са загинали при атаката. В Туитър се появиха съобщенията, че жертвите са над 150.

Засега обаче информацията за нападението не е потвърдена от независими източници. Властите в Дамск категорично отричат обвинението. Те определиха твърдението като "изфабрикувано" и целта според тях е да се спре настъплението на проправителствените части в Източна Гута.

От Държавния департамент на Съединените щати призоваха за отговор на международната общност, ако достоверността на информацията бъде потвърдена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мюсюлмани и християни съвместно празнуват на Великден в Янково
Мюсюлмани и християни съвместно празнуват на Великден в Янково
​Няма данни вчерашното нападение в Мюнстер да е терористичен акт
​Няма данни вчерашното нападение в Мюнстер да е терористичен акт