НОВИНИ

Деветима обвинени за разпространение на наркотици във Варна

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми девет души за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици във Варна, съобщиха от службата.

деветима обвинени разпространение наркотици варна
bnt avatar logo
от БНТ
11:18, 28.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Те бяха задържани на 25 март 2019 г. при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Трима от обвинените, сред които и доставчикът на дрога на едро за групата, бяха задържани на край Карнобат по време на сделка с 1,116 кг амфетамини. За наркотика доставчикът е трябвало да получи 29 000 лева, които са иззети при обиски по време на операцията.

Според събраните досега доказателства групата е разпространявала наркотици във Варна от началото на 2018 г.

Нейна територия на разпространение е бил и известният в града ромски квартал „Максуда“. Данните сочат, че участниците продавала на черния пазар по килограм амфетамини за две седмици, като е получавала за това около 60 000 лева.

При извършените претърсвания на 39 жилища, офиси и автомобили, ползвани от участници в групата, са намерени и иззети различни количества наркотици – предимно кокаин и амфетамини.

Освен за участие в организирана престъпна група, на повечето участници в престъпното сдружение са повдигнати и вторични обвинения за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Специализираната прокуратура поиска за шестима от задържаните мярка за неотклонение задържане под стража, а за останалите - парична гаранция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: През юли ще получим покана за чакалнята на Еврозоната
Борисов: През юли ще получим покана за чакалнята на Еврозоната
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Музика за всеки вкус
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Музика за всеки вкус