НОВИНИ

Доналд Тръмп: Искам да се срещна с Ким Чен Ун

Единственият към този момент кандидат за президентската номинация на американската Републиканска партия Доналд Тръмп даде обширно интервю за агенция "Ройтерс", в което за първи път разкри подробности относно намеренията си като евентуален държавен глава на Съединените щати.

bnt avatar logo
от Георги Петров
07:05, 18.05.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Тръмп изказа мнение по редица международни въпроси и изяви желание да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. Милиардерът заяви, че няма никакъв проблем с това да разговаря с Ким и че ще направи всичко възможно да спре ядрената програма на Пхенян. Той допълни, че лично ще окаже силен натиск върху Пекин, който според него е единственият голям дипломатически и икономически съюзник на Северна Корея, за да помогне за намирането на решение на кризата със севернокорейската ядрена програма.

Кандидатът за най-висшия държавен пост в Щатите обяви още, че не одобрява действията на руския президент Владимир Путин в Източна Украйна и че разменените комплименти между двамата преди два месеца няма да определят тона на преговорите.

Тръмп допълни, че иска да предоговори споразумението за климата, сключено в Париж през миналата година. Бившият телевизионен водещ призна, че не одобрява тази сделка, защото според него в този вид тя давала възможност за специално отношение към Китай.

Тръмп заяви, че няма претенции за това с кои чуждестранни лидери ще се срещне първо и че желае да има добри взаимоотношения с премиера на Великобритания Дейвид Камерън, от когото получи критики за предложената временна забрана на влизането на мюсюлмани в Щатите. Междувременно от щаба на ексцентричния политик обявиха, че състоянието му надвишава 10 милиарда долара въпреки оценките на "Форбс", според които то възлиза на по-малко от 5 милиарда. Тръмп обаче за пореден път не представи данъчните си декларации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светият синод решава съдбата на архимандрит Дионисий
Светият синод решава съдбата на архимандрит Дионисий
Редуциран транспорт заради стачка на железопътния транспорт във Франция
Редуциран транспорт заради стачка на железопътния транспорт във Франция