НОВИНИ

Доналд Тръмп се срещнал с издателя на в. „Ню Йорк Таймс“

Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че е имал „много добра и интересна среща“ в Белия дом с издателя на в. „Ню Йорк таймс" Артър Салзбъргър, предаде Асошиейтед прес. Сълзбъргър е предупредил президента Доналд Тръмп, че изказванията му срещу медиите са опасни и вредни, предаде АФП. Срещата е протекла преди десетина дена.

bnt avatar logo
от БТА
18:41, 29.07.2018
Чете се за: 00:40 мин.
По света
доналд тръмп срещнал издателя йорк таймс

„Прекарахме доста време в разговори за огромното количество фалшиви новини, разпространявани от медиите, и как тези фалшиви новини се трансформират в израза „враг на народа“. Тъжно!“, написа Тръмп в Туитър.

; ;

Днес Сълзбъргър потвърди в комюнике, че се е състояла такава среща на 20 юли по искане на Белия дом.

Артър Сълзбъргър, собственик на в. „Ню Йорк Таймс“: Казах направо на президента, че според мен изказванията му са не само фактор, предизвикващ разделения, но и все по-опасен фактор. Помолих го да спре постоянните си нападки срещу журналистиката, които според мен са опасни и вредни за нашата страна.
;

След като Сълзбъргър пое ръководството на вестника от баща си на 1 януари, Тръмп заяви в Туитър, че неговото издигане предоставя на вестника "последна възможност" да изпълни виждането на своя основател за безпристрастност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изгори покрива на „Царските конюшни“ в центъра на София
Пожар изгори покрива на „Царските конюшни“ в центъра на София
В Белград убиха адвоката, защитавал Слободан Милошевич
В Белград убиха адвоката, защитавал Слободан Милошевич