НОВИНИ

Два мощни труса разтърсиха Централна Италия

Два мощни труса разтърсиха Централна Италия вчера. Има един ранен. Почти напълно е разрушено селището Усита до Перуджа. Земетресенията предизвикаха спирания на тока, затваряне на основна пътна артерия и накараха много хора да излязат в паника на подгизналите от дъжд улици, само два месеца след друго силно земетресение, отнело живота на близо 300 души.

bnt avatar logo
от Снимки: БТА
01:09, 27.10.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
два мощни труса разтърсиха централна италия

Първият трус бе с магнитуд 5,4, а вторият бе дори по-силен. Геофизичният институт на САЩ го определи първо с магнитуд от 6,4 по Рихтер, след това коригира оценката си на 6,0.

"Не е много лесно да се направят оценки в тъмницата, а и времето в целия регион е лошо. Ще трябва да се направи по-прецизен оглед на дневна светлина", допълни той.

"Важни сега са хората". "Ще видим какво да направим, но тези хора изпитаха отново земетресение, трудно е", каза Курчио, имайки предвид унищожителното земетресение от 24 август в района на град Аматриче, малко по на юг.

Почти напълно е разрушено селището Усита до Перуджа.

"Много къщи са съборени, със селото ни е свършено", каза по телевизията Марко Риналди, кмет на село Усита, като допълни, че вероятно няма жертви.

"Вторият трус бе дълъг и ужасен. Усещал съм много земетресения, но това бе най-силното. За щастие всички бяха вече навън след първото", каза Риналди.

"Без ток сме, чакаме да дойдат спешните екипи. Нищо не се вижда. Трудно е, много трудно", каза Мадуро Фалкучи, кмет на общината Кастелсантанджело сул Нера, намираща се близо до епицентъра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УНИЦЕФ: Загинали са 22 деца и 6 учители при въздушни удари по училище в Идлиб
УНИЦЕФ: Загинали са 22 деца и 6 учители при въздушни удари по училище в Идлиб
Над 20 ранени и 39 арестувани при антиправителствени протести във Венецуела
Над 20 ранени и 39 арестувани при антиправителствени протести във Венецуела