НОВИНИ

Две момичета обвинени за нападението над семейството на зам.-главния мюфтия

Две непълнолетни момичета са привлечени като обвиняеми за хулиганство с изключителна дързост, извършено спрямо съпругата и двете дъщери на заместник-главния мюфтия Бирали Бирали. Ако бъдат признати за виновни могат да получат до пет години лишаване от свобода.

bnt avatar logo
от БГНЕС
20:14, 29.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
две момичета обвинени нападението семейството зам главния мюфтия

От прокуратурата припомнят случая, разиграл се на 27 юни, около 11.30 часа. Трите жени се намирали на паркинга на магазин в столичния квартал „Свобода“, когато до тях минали обвиняемите В.У. и А.З. – и двете непълнолетни. При разминаването им възникнал словесен конфликт. Първоначално обвиняемата А.З. се насочила към свид. Р.Б., като я наплюла в областта на лицето, след което се отправила към стоящата в близост свид. М.Б. и я ударила с ръка по лицето. Междувременно другата обвиняема В.У. нанесла удар с ръка по лицето на свид. И.Б., а след това ритнала последната.

В хода на разследването са проведени редица оперативно-издирвателни мероприятия от полицейските служители при 02 РУ-СДВР, при които като извършители на деянието са били установени обвиняемите В.У. и А.З.

На 28 юни двете непълнолетни са привлечени като обвиняеми за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителна дързост. Наказанието, предвидено за посоченото престъпление, е „лишаване от свобода“ до пет години.

С оглед необремененото съдебно минало на двете обвиняеми и предвид непълнолетието им, спрямо тях е взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“ като най-подходяща с оглед отнемането на възможността им да извършат друго престъпление. Разследването по делото продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей получи доверието на британския парламент
Тереза Мей получи доверието на британския парламент
Традиционна петровска трапеза показаха днес в Етнографския музей в Пловдив
Традиционна петровска трапеза показаха днес в Етнографския музей в Пловдив