НОВИНИ

Двойно убийство в предградията на Париж (обзор)

Двойно убийство беше извършено във френския град Манявил, западно от Париж. Полицейски служител и съпругата му бяха убити в дома си, нападателят им е заявил принадлежност към "Ислямска държава". В разпространено в интернет съобщение, джихадистката групировка пое отговорност за атаката.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:45, 14.06.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

21 часа местно време - 42-годишният полицай се прибира в дома си в град Манявил. На входа на жилището го причаква въоръжен мъж, който го атакува с викове "Аллах е велик".

По непотвърдена информация нападателят е 25-годишният Лароси Абдулла - добре познат на френските власти. Полицаят, чиято самоличност не се съобщава, е намушкан смъртоносно, а Абдулла нахлува в жилището му и взема за заложници съпругата и 3-годишния му син. Следват преговори между похитителя и френската полиция. Мъжът твърди, че е член на "Ислямска държава". Отказва да се предаде, не казва и какви са мотивите му.

Пиер-Енри Бранде, говорител на вътрешното министерство на Франция: Платихме висока цена - загубихме полицейски служител. Когато нахлуват в жилището, спецчастите откриват и тялото на жена. Слава Богу, малкото момченце, което е било в къщата, е невредимо. В момента полицията се грижи за него.

Звеното за борба с тероризма се е заело с разследването на случая. Френски медии съобщават, че през 2013-та година Абдулла е бил осъден на три години затвор за връзки с джихадистки групировки в Пакистан. Президентът Оланд свика извънредно заседание в Елисейския дворец.

Бернар Казньов, министър на вътрешните работи на Франция: Това е терористичен акт. Правителството приема случилото се много сериозно. Франция и цяла Европа продължават да са под сериозна заплаха от нападения.

През последната година, вълна от нападения, извършени от "вълци-единаци" заляха Франция и други европейски държави. Мишена на атаките най-често са полицаи и военни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови кораби за Параходство БМФ
Нови кораби за Параходство БМФ
Ирина Бокова получи Световната награда на жените лидери за 2016 г.
Ирина Бокова получи Световната награда на жените лидери за 2016 г.