НОВИНИ

​Един човек загина при наводнение в Южна Франция

Един човек загина при наводнение в Южна Франция, докато се опитвал да пресече с кола залят от вода път, съобщи днес префектурата на департамента Вар, цитирана от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
17:01, 01.11.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света
​един човек загина наводнение южна франция

Според местните власти това се е случило в град Сент Антонен дьо Вар. Служители на полицията открили автомобил, повреден при опит да пресече наводнен път, движението по който било забранено, съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер.

"В колата е имало двама души, единият от тях е открит без признаци на живот, а на другия е оказана помощ от спасителната служба", съобщи префектурата.

Националната метеорологична служба "Метео-Франс" обяви вчера в департамент Вар предпоследно ниво на тревога във връзка с наводнението, предизвикано от поройни дъждове. Според синоптиците тази година октомври е най-дъждовният месец в историята на метеорологичните наблюдения. През последните 36 часа във Вар са паднали 160 мм валежи, което значително превишава месечната норма.

Префектурата на департамента препоръча на местните жители да проявяват пределна бдителност и внимание. Във връзка с наводнението са мобилизирани над 200 спасители, които помагат на населението. През изминалата нощ в общините Фрежюс и Драгинян са евакуирани над 300 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Открити са първи случаи на африканска чума при диви свине в област Добрич
​Открити са първи случаи на африканска чума при диви свине в област Добрич
​Икона на Свети Георги от Зографския манастир пристига в събота в София
​Икона на Свети Георги от Зографския манастир пристига в събота в София