НОВИНИ

Един милиард евро са щетите след наводненията във Франция

Щетите от наводненията във френската столица Париж и околностите му надвишават един милиард евро. Тепърва ще се дискутира въпросът за обезщетенията, които ще получат пострадалите от стихийното бедствие. Междувременно лошото време продължава да създава проблеми в различни части на света.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:43, 06.06.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Само в един от най-силно пострадалите от разливането на река Сена департаменти – Сен е Марн, щети са понесли над 1000 малки и средни компании. По данни на местните власти, вече са отделени 600 000 евро за временно настаняване на местните жители, чиито домове се оказаха в наводнените райони. Още 300 000 евро ще струват работите за почистване на териториите, след като спадне равнището на водата.

Сериозни загуби регистрира туристическия бранш в Париж. Заради разливането на Сена до 7 юни са затворени най-големите музеи - Лувъря и Орсе. След тях бе затворен и експозиционния Гран Пале. Френската столица се посещава от 30 000 000 чуждестранни туристи годишно.

В Китай пък най-малко трима души загинаха при наводнения в Гуанси-Чжуанския автономен регион в Китай. Наводненията са предизвикани от проливните дъждове, които обхванаха регионите на десет града. Наложило се е да бъдат евакуирани близо 600 души. Преките икономически щети са над четири милиона долара. Според прогнозите на метеоролозите дъждовете ще продължат поне още три дни.

В Съединените щати Националната метеорологична служба вече издаде официално предупреждение за засилена опасност от бури в района на Средния Атлантик. Вторият най-голям щат в страната Тексас все още се възстановява, след като през последните десет дни бе застигнат от водни стихии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
360 мигранти спасени край бреговете на Италия
360 мигранти спасени край бреговете на Италия
Първични резултати от изборите в Румъния
Първични резултати от изборите в Румъния