НОВИНИ

Експерти препоръчаха комбинирана форма на обучение за ученика от СУ "Елин Пелин"

Експерти извършиха проверка на поведението на третокласника от 19 Средно училище "Елин Пелин" в София, срещу когото се появиха много оплаквания за агресивно поведение. Пред БНТ от Регионалния център за приобщаваща подкрепа заявиха, че ще предложат на институциите детето да премине в комбинирана форма на преподаване, която да включва и индивидуално обучение.

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 23.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Пред БНТ директорът регионалния център за приобщаваща подкрепа Калоян Дамянов заяви, че ученикът е в състояние на социална дезадаптивност и че не са били взети мерки за поведението му още в ранна възраст.

На специална среща утре от Регионалния център за приобщаваща подкрепа ще предложат на ръководството на столичното училище, на регионалното управление по образованието и на родителите на детето той да премине в комбинирана форма на обучение. Това ще включва индивидуално обучение, но и ще се даде възможност на ученика да не губи контакт с връстниците си в училището. Ще бъде предложено още третокласникът да получи статут на дете със специални потребности, за да може да получи необходимата подкрепа за личностно развитие.

От центъра за приобщаваща подкрепа са готови да предложат и други форми на помощ като личен асистент, който ще работи като помощник на учителя, който ще оказва интервенция, когато се появи агресивно поведение. Срещата между всички страни по проблема ще се проведе утре.

Заради случаите на агресивно поведение на детето родители поискаха ученикът да бъде изключен от учебни занимания. Сега учениците се обучават в сградата на районната администрация в „Красно село“, за да нямат контакт с ученика с агресивно поведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Художникът Васил Тенев съчетава фигури и абстракции
Художникът Васил Тенев съчетава фигури и абстракции
Какво е усещането да прекараш 60 часа под снега?
Какво е усещането да прекараш 60 часа под снега?