НОВИНИ

Елена Исинбаева обеща пред БНТ да защитава правата на спортистите

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева бе избрана за член на Комисията на спортистите към Международния олимпийски комитет в допитване сред 11 000 спортисти. Рускинята, която беше извадена от участие в Игрите заедно с целия атлетически отбор на страната си, даде специално интервю, обеща сензационни разкрития по-късно днес. Тя даде ексклузивно интервю за БНТ пред Методи Манченко.

bnt avatar logo
от Методи Манченко
19:53, 19.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Методи Манченко: Уважаема Елена, бих искал да ви поздравя с избора. Това Ваш личен успех ли е, или е израз на доверие на олимпийските спортисти към руските спортисти?

Елена Исинбаева: Преди всичко това е доверие на всички спортисти, които са дошли да участват в Игрите в Рио де Жанейро. По този начин те изразяват своята поддръжка и доверие към мен в тази сложна ситуация. И аз, разбира се, съм благодарна, защото днес ме избраха за член на комисията на спортистите към Международния олимпийски комитет само благодарение на техните гласове. Благодаря на всички спортисти, аз ще отвърна с много ефективна работа и ще направя всичко възможно да защитавам правата на спортистите, за да могат да се състезават на най-високо равнище.

Методи Манченко: На времето войните са спирали, за да се проведат Олимпийските игри, а сега не е ли обратното Олимпийските игри започват с войни?

Елена Исинбаева: Сложен, много сложен е въпросът, но аз вярвам и се надявам, че ситуацията ще се измени и все пак ще стане като преди -Олимпийските игри да станат всеобщ световен празник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минерална вода изтича в река Чая в Асеновград
Минерална вода изтича в река Чая в Асеновград
Протест на социално слаби майки във Варна
Протест на социално слаби майки във Варна