НОВИНИ

Еуфорията след класирането на Кристиан Костов за финала на Евровизия

Кристиян Костов е на финал на Евровизия! С песента си "Beautiful Mess" 17-годишният българин завладя публиката в Киев и телевизионните зрители на втория полуфинал на най-големия песенен конкурс в Европа. С класирането си Кристиан оправда прогнозите на специалистите и букмейкърите, които го поставиха сред фаворитите в тазгодишното издание на състезанието. Повече за българската еуфория снощи и конкуренцията на Кристиан на съботния финал вижте в репортажа на Петър Георгиев.

bnt avatar logo
от Бл. Цицелков, П. Георгиев
06:05, 12.05.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Наелектризиращо. Вдъхновяващо. По този начин световните медии описаха представянето на Кристиан Костов. С него най-младият участник в тазгодишната "Евровизия" изпрати България за трети път на финал.

Кристиан Костов - финалист на "Евровизия 2017": "Нямам думи, нямам думи, не знам какво да кажа, много се гордея. Просто много съм горд, че имам възможност да представя България на най-голямото състезание в Европа и че успях да стигна до финал и да ме нарекат първи - смисъл, не значи нищо обаче пак се кефя. Въпросът не е в мен, а в екипа ни. От мен зависят само десет процента, всичко останало зависи от всичките хора до мен просто... зад мен стои една огромна армия от хора, от българи, и наистина вярвам, че... ще спечелим Евровизия."

Сред конкурентите си за първото място Кристиан отличи представителите на Италия, Португалия и Дания. В списъка с фаворитите специалистите добавят Белгия, Холандия, Швеция и Румъния. Почитателите на българина са уверени, че той има отличен шанс да се пребори за короната.

- Аз мога да кажа без съмнение, че това е най-доброто ни представяне на Евровизия досега. Просто беше наистина.

- Според мен изпълнението му беше прекрасно. Представи се добре, най-важното е, че отиваме на финал.

- Това е един уникален конкурс, който събира абсолютно всички хора от всички държави. Ние сме изключително горди с Крис, не сме се съмнявали в неговия успех. Стискаме палци за финала и се надяваме, че ще се класираме на добра позиция.

Големият финал на "Евровизия" е в събота от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по Българската национална телевизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър ще отговаря на депутатите за състоянието на границата
Вътрешният министър ще отговаря на депутатите за състоянието на границата
Кристиан Костов от Киев: Вярвам, че България може да спечели тази година
Кристиан Костов от Киев: Вярвам, че България може да спечели тази година