НОВИНИ

Евродепутати заминават на проверка по случая с убийството на журналиста Куциак

Евродепутати от почти всички групи заминават днес на двудневно посещение в Словакия, където ще извършат проверка по убийството на разследващия журналист Ян Куциак, съобщи пресслужбата на Европейския парламент.Предвижда се евродепутатите да разговарят с представители на неправителствени организации, на правителството, с журналисти. Уточнява се, че са насрочени разговори с президента Андрей Киска и с премиера Роберт Фицо, както и с ръководителя на полицията и с представители на разплащателната агенция по земеделски проекти. Евродепутатите ще посетят селището, където бяха застреляни Куциак и неговата годеница.

bnt avatar logo
от БТА
14:37, 08.03.2018
Чете се за: 00:14 мин.
По света
евродепутати заминават проверка случая убийството журналиста куциак

След края на посещението евродепутатите ще изготвят открит доклад. Документът ще бъде връчен на ръководството на ЕП. Окончателното решение за пътуването на евродепутатите е било взето снощи. Следващата седмица въпросът с убийството на Куциак ще бъде обсъден от ЕП на заседание в Страсбург, се отбелязва в съобщението.

Убитият журналист разследваше връзки на словашкото правителство с италианската мафия в областта на земеделието. Според разкритите данни италианските мафиоти са злоупотребявали със средства от фондовете на ЕС за земеделие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът върна на прокуратурата делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев
Съдът върна на прокуратурата делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев
Белгийката Катрин де Бол поема Европол от 1 май
Белгийката Катрин де Бол поема Европол от 1 май