НОВИНИ

Фондация „Радостина Константинова” обяви конкурс за стажант в Transitions Online

Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за млади журналисти и студенти по журналистика за шестседмичен стаж в редакцията на базираното в Прага англоезично издание Transitions Online, което се занимава с проблеми на прехода, политически, икономически и социални теми в Източна и Централна Европа, Кавказ и Централна Азия. Повече за стажа на: http://toleducation.org/internships/editorial-assi...

фондация радостина константинова обяви конкурс стажант transitions online
bnt avatar logo
от БНТ
15:04, 04.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Разходите по престоя и пътуването се поемат от Фондацията.

Кандидатите трябва отлично да владеят английски и да имат интерес към разследващата журналистика. За участие в конкурса те трябва да изпратят до три свои публикации, CV и мотивационно писмо на следните електронни адреси: veselint@gmail.com и luriz@yahoo.com.

Крайният срок за подаване на документите е 20 май 2017 г. Класираните на първия етап, след селектиране на публикациите и мотивационното писмо, ще бъдат подложени на изпит за владеене на английски език. Представилите се успешно на него ще се явят на интервю пред комисия, която ще посочи победителя в конкурса.

С това продължава традицията на Фондацията да помага на млади български журналисти и студенти, изучаващи специалност „Журналистика“, за допълнителна квалификация в престижни медии в чужбина.

В две поредни години в редакцията на „Интернешънъл Хералд Трибюн” в Париж стажуваха младите журналисти Боряна Джамбазова и Георги Кънчев. През 2016 г. стажант в англоезичното издание Transitions Online в Прага бе журналистът от БТА Любомир Мартинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алея на Европейските младежки столици в училище „Гео Милев“ във Варна
Алея на Европейските младежки столици в училище „Гео Милев“ във Варна
Нов обитател в Парка за танцуващи мечки пристигна от Албания
Нов обитател в Парка за танцуващи мечки пристигна от Албания