НОВИНИ

Германската полиция разпръсна протестиращи в Дрезден

Германската полиция бе принудена да изтласка встрани участници в протест пред Музея на транспорта в Дрезден, където протича тържествен прием по случай днешния Ден на германското единство - 26-ата годишнина от обединението Германия.

bnt avatar logo
от БТА
13:20, 03.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
германската полиция разпръсна протестиращи дрезден

Дрезден, административен център на Саксония, е домакин на тазгодишните празненства, защото тази провинция председателства в момента Бундесрата - горната парламентарна камара, където заседават представители на регионите. Тук е насрочена и символична церемония, на която председателството ще бъде поето от Райнланд-Пфалц.

Близо до мястото на тържествения прием се бяха събрали няколкостотин симпатизанти на антиислямското движение ПЕГИДА. Те обсипваха с обиди и ругатни пристигащите политици. Протестиращите викаха: "Предатели на народа", "Махай се", "Меркел трябва да си ходи".

"Наложи се демонстрантите да бъдат изтласкани встрани, за да разчистим път до мястото на проявата за почетните гости", информира полицията.

В тържествата участва висшето ръководство на Германия, включително канцлерът Ангела Меркел и президентът Йоахим Гаук.
За днес е предвидено и тържествено богослужение в дрезденската църква "Фрауенкирхе".

Народни увеселения, свързани с празника, започнаха в Дрезден още в събота. Според прогнози тридневните празненства ще бъдат посетени общо от около 750 000 души. За сигурността в Дрезден днес бдят близо 2600 служители от органите на реда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метеорологичната станция на връх Мусала спря работа
Метеорологичната станция на връх Мусала спря работа
Японецът Йошинори Осуми е тазгодишният носител на Нобелова награда за медицина
Японецът Йошинори Осуми е тазгодишният носител на Нобелова награда за медицина