НОВИНИ

Главните преговарящи по Брекзит се разбраха за преходния период

Главните преговарящи по Брекзит се разбраха за преходния период по напускане на Великобритания. Лондон почти изцяло прие исканията на Брюксел по преходния период. Той ще продължи до края на 2020 г., а през това време Великобритания ще спазва всички европейски и международни закони, без да участва във взимането на решенията в Брюксел.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:26, 19.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Договоено беше и правата на гражданите, които пристигнат по време на преходния период, да остана същите, като тези на другите, пристигнали по-рано. Предстоят още преговори.

Мишел Барние - главен преговарящ на Европейската комисия за напускането на Великобритания: Това, което днес с Дейвид ви представяме, е съвместен правен текст, който според мен представлява решителна стъпка.
Дейвид Дейвис - министър по напускането на Великобритания: През декември постигнахме решителен напредък, като се споразумяхме за първата фаза от преговорите. Днес отбелязваме друга забележителна стъпка, постигайки споразумение по следващата фаза. Убеден съм, че то ще бъде приветствано от европейските лидери на срещата на върха в края на седмицата.

В края на седмицата европейските лидери окончателно трябва да одобрят постигнатото по преговорния период.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фейсбук под натиск заради изтичане на данни по време на американските избори
Фейсбук под натиск заради изтичане на данни по време на американските избори
ЕС призова Русия да разкрие подробности около програмата Новичок
ЕС призова Русия да разкрие подробности около програмата "Новичок"