НОВИНИ

ЕС призова Русия да разкрие подробности около програмата "Новичок"

Докато в Русия празнуваха победата на Владимир Путин, външните министри на страните от ЕС изразиха безусловната си солидарност с Великобритания по повод нападението срещу Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Брюксел приема изключително сериозно позицията на британското правителство, че е много вероятно Русия да е отговорна за нападението.Вижте прякото включване на Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:22, 19.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Европейският съюз е шокиран, че за първи път за последните 70 години на територията на Европа подобно нервнопараличично вещество се използва с цел атака и това според Брюксел противоречи на Конвенцията за забрана на химическите оръжия и намеждународното право

Първите дипломати на ЕС призова Русия да даде отговорите, които се очакват и да разкрие подробностите около програнаата "Новичок".

Могерини каза, че решението е взето много лесно и че не е имало противоречие между държавите членки относно становището относно случая "Скрипал".

Федерика Могерини - върховен представител по въпросите на: Външната политика и сигурността: Мисля, че нашето становище беше ясно послание за единството на Европейския съюз и солидарността с държава, която в момента дори е процес на напускане на Съюза. Това прави нашата позиция още по-ценна и важна. Ако някой се опита да ни разедини по този случай, категорично смятам, че няма да успее.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главните преговарящи по Брекзит се разбраха за преходния период
Главните преговарящи по Брекзит се разбраха за преходния период
Спасиха щъркели от измръзване в силистренското село Зарица
Спасиха щъркели от измръзване в силистренското село Зарица