НОВИНИ

Гледайте по БНТ 2: Граждански диалог с еврокомисаря Тибор Наврачич

Днес от 16:00 часа БНТ 2 ще излъчи пряко от Варна гражданския диалог с еврокомисар Тибор Наврачич по актуални въпроси на образованието, реализацията на младите хора и бъдещето на Европейския съюз. В дискусията ще се включат президентът Румен Радев, министърът по европредседателството Лиляна Павлова и варненски младежи от екипа на „Варна - европейска младежка столица". БНТ2 излъчва дискусията директно от Икономическия университет във Варна.

гледайте бнт граждански диалог еврокомисаря тибор наврачич
bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 15.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Събитието е част от инициативата за популяризиране на активното европейско гражданство. Поредицата от срещи се организира от Европейската комисия. На форума във Варна са поканени да вземат участие президентът на България Румен Радев, представители на академичните среди, публични личности, младежи, студенти и ученици.

Какво бъдеще на Европейския съюз желаят гражданите и как Европа може да се справя по-добре с големите предизвикателства на деня; какви умения са необходими за младите хора, за да намерят добра работа и да се включат активно в обществения живот – това са част от темите, върху които ще се фокусира разговорът с комисар Наврачич.

Сред дискутираните въпроси ще бъде и ролята на културата за формиране на европейската идентичност и за засилване ролята на обединена Европа в международните процеси. Модератор на гражданския диалог ще бъде журналистът от БНТ Добрина Чешмеджиева.

Срещата ще се състои в Аулата на Икономическия университет във Варна (бул. "Княз Борис I" 77, Варна 9002).

Участниците ще могат да задават въпросите си както директно, така и онлайн с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope. По време на събитието ще се използва и онлайн апликацията https://www.sli.do/, за допитване до публиката.

Гледайте гражданския диалог с еврокомисар Тибор Наврачич днес от 16:00 часа пряко по БНТ2!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията по приходите засилва контрола по Черноморието
Агенцията по приходите засилва контрола по Черноморието
​Започна обиколката на българо-турската граница (СНИМКИ)
​Започна обиколката на българо-турската граница (СНИМКИ)